Belföld

Az Oracle 2,25 milliárdos közbeszerzési szerződést kötött

Az Oracle Hungary Kft. két évre szóló, bruttó 2,25 milliárd forintos közbeszerzési keretszerződést kötött a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával (MKGI) - közölte a társaság.

A közlemény szerint a szerződés révén a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó és ahhoz önként csatlakozó mintegy ezer állami, önkormányzati intézmény és gazdálkodó egység juthat hozzá közvetlenül a cég termékeihez, például adatbázis-kezelőihez, alkalmazás-szervereihez és fejlesztő eszközeihez, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokhoz. Az Oracle termékei és szolgáltatásai 2002. májusában kerültek fel a központosított közbeszerzési listára: a társaság akkor 600 millió forintos keretszerződést kötött az MKGI-val.

Az Oracle szoftvereszközei korábban közvetlenül nem, kizárólag a listán szereplő nagy hardverszállító cégeken keresztül, illetve azok hardvertermékeihez kapcsolódóan voltak megvásárolhatók központosított közbeszerzés keretében. Az Oracle Hungary a 2001-es pénzügyi évben 9,6 milliárd forint árbevételt ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik