Belföld

Spam-irtó céget vásárolt a Network Associates

A Network Associates felvásárolta a spamellenes megoldásokat készítő Deersoft-ot. A cég tartalomszűrő technológiáját integrálják a McAfee vírusirtó termékeibe.

A hálózat hozzáférhetőségi és hálózatbiztonsági megoldások terén piacvezető Network Associates bejelentette, hogy felvásárolja a spam ellenes alkalmazásokat szolgáltató Deersoft Inc.-t. A Deersoft innovatív tartalomszűrő technológiáját integrálják a McAfee Security vírusirtó termékeibe. A Deersoft felvásárlása az első lépés a Network Associates spam és tartalomszűrő technológiai befektetés sorozatában. A technológiát a vállalati ügyfelek e-mail szerverére, átjáróira és asztali gépeire is szállítják.

Az első terméket, a McAfee Spamkiller Enterprise nevű desktop alkalmazást 2003 második negyedévében szállítják, csakúgy, mint az ePolicy Orchestrator-hoz (ePO) a Spamkiller Enterprise menedzseléséhez szükséges frissítést. 2003 második felében a technológiát integrálják a WebShield és a GroupShield termékekbe is.

„A Deersoft felvásárlásával a Network Associates tovább növeli a McAfee vírusirtó termékcsalád értékét azáltal, hogy radikálisan csökkenti a McAfee felhasználók spam forgalmát.” – mondja Eric Hemmendinger, a biztonsági kutatások igazgatója az Aberdeen Group-nál.

A Deersoft spam ellenes termékei több mint 750 tesztet és heurisztikus vizsgálatot végeznek el az e-maileken, azonosítják a kéretlen leveleket, és megvédik tőlük a szervezetet. Ha a szoftver egy üzenetet spamként azonosít, kiválasztja, hogy visszautasítsa-e, vagy további vizsgálat céljából logolja azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik