Belföld

Emelkednek a Matáv tarifái

A cég nem közölte, hogy átlagosan milyen mértékben emelkednek a telefonálás díjai, azt azonban lehet tudni, hogy a Matáv idén átlagosan 2 százalékkal emelheti hatósági tarifáit.

A Matáv hatósági áras tarifái díjcsomagonként eltérő mértékben emelkednek február 1-jén és ugyanettől az időponttól két új kedvezményes díjcsomagot is bevezet a cég. Az áremelés átlagos mértékéről a cég nem adott tájékoztatást. Közölték, hogy a tavaly januári vonatkozó rendelet szerint a Matáv éves szinten 2003-ban átlagosan 2 százalékkal emelheti hatósági telefondíjait.

Az új díjcsomagokról és telefondíjakról készült közleményből kiderül, hogy a helyi hívások percdíjai emelkednek, s ugyancsak nőnek az előfizetési díjak, viszont a jövőben kevesebb kapcsolási díjat számít fel a Matáv több csomagjánál. A belföldi távolsági hívások percdíja azonban nem változik és ugyanez vonatkozik a mobilhívásokra is.

Nemzetközi viszonylatban, vagyis a telefonliberalizált által leginkább érintett területen, több ország besorolása változik, így a díjak csökkenésére számíthatnak a telefonálók. A külföldi hívások díja, egyetlen egy esetben, a macedóniai mobilhálózat hívása esetén emelkedik.

Az új díjcsomagokban a havidíj akár több mint fele lebeszélhető és kapcsolási díjat sem kell fizetni. A 3200 forintos alapdíjú Felező csomagnál a helyi és távolsági percdíj 25 forint, a Felező plusz-nál csúcsidőben 23, azon kívül 15 forint. Az új díjcsomagokban a nemzetközi, mobil- és internet díjak megegyeznek a Bázis díjcsomag percdíjaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik