Belföld

Kondigépgyár épül Magyarországon

A világ vezető kondigépgyártó vállalatának, az egyesült államokbeli Brunswick Corp.-nak az egyik leányvállalata, a Life Fitness magyarországi üzem létrehozását tervezi - erősítette meg a cég szóvivője a NAPI Gazdaságnak a Financial Times értesülését.

A társaság valószínűleg az otthoni, illetve edzőtermekben használatos súlyzók és erősítőgépek gyártásának egy részét telepítené egy még ki nem választott magyarországi helyszínre, nem kizárt azonban, hogy a kardiovaszkuláris gyakorlatok végzéséhez használatos eszközök, így futógépek, szobakerékpárok, evezőpadok itteni gyártását is fontolóra veszi. Az új üzem építését még az idén elkezdené a társaság.

A New York-i tőzsdén jegyzett Brunswick fitnesz-, biliárd- és bowlingeszközök, valamint sporthajózási eszközök gyártásával építette fel a 2001. évi adatok szerint 3370 millió dollár forgalmú és 81 millió dolláros nyereséget elkönyvelő birodalmát. A magyarországi gyár a Brunswick első európai üzeme lenne, amelynek “feladata” az ígéretesnek tűnő kelet- és dél-európai fitneszpiac meghódítása, miután a forgalom 85 százalékát biztosító amerikai és nyugat-európai piac lassulást mutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik