Belföld

Félszáz út járhatatlan

Országszerte ötvennégy alsóbbrendű út járhatatalan, vagy nehezen járható, de nincs elzárt település. Komoly közlekedési nehézségek vannak a Káli-medencében és a Kemenesháton.

A MÁV valamennyi járatát útnak indította, ám a hóátfúvások miatt kisebb-nagyobb késések keletkeznek. Az autópályák burkolata országszerte havas, helyenként hókásás. A havazás a legtöbb gondot az M1-es és az M3-as autópályán okozta. A fővárosban a BKV járművei a hegyi utakon is közlekednek és rendben eljutnak a végállomásig. A 41-es villamos meghosszabbított útvonalon közlekedik, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Deák Ferenc térig szállítja az utasokat.


Járhatatlan és nehezen járható utak


Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Vas megyében, Veszprém megyében és Győr térségében összesen 54 alsóbbrendű út járhatatalan, vagy nehezen járható. Veszprém megyében a Káli-medencében csak nehéz járművekkel érhetőek el Mindszentkálla, Szentbékálla, Kővágóörs és Köveskál községek. Pápa környékén a Dákára, Kemenesszentpénterre, Mihályházára, Vinárra és Mezőlakra vezető bekötőutak nehezen járhatóak. Járhatatlan az út Sümeg és Devecser között, s a hóakadályok miatt nem indultak el a járatok szerdán hajnalban Ajka térségében Kerta, Csögle, Iszkáz, Adorjánháza és Nagypirity községekbe. Vas megyében a Kemenesháton, Celldömölk térségében, Kőszeg és Csepreg között, valamint Szombathely és Sárvár között Vát környékén, továbbá Vasvár és Oszkó közt az út csak egy nyomon járhat. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a helyenként egy-másfél méteres hótorlaszok miatt nem lehet közlekedni az Encs-Szegilong, a Vilmány-Vámosújfalu, a Gesztely-Megyaszó, az Ináncs-Abaújszántó közötti út egyes szakaszain, valamint a hejcei bekötőúton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik