Belföld

Új beruházásokat hoz a Henkel

A négy magyarországi gyár tevékenységének bővítése mellett újabb termelő beruházásokat is tervez a Henkel Magyarország Kft. - jelentette be Deák Ferenc, a Henkel Magyarország Kft. 2003. kedden hivatalba lépett új elnök-vezérigazgatója.

A Henkel Magyarország 2001-ben 2 milliárd, 2002-ben november végéig 1,9 milliárd forintot ruházott be. Az utóbbiból a legnagyobb összeget – több, mint 1 milliárd forintot – a körösladányi folyékony-tisztítószer gyár kapacitásbővítésére, 500 millió forintot pedig egy ugyanott épült logisztikai központ felépítésére fordítottak.

A társaság 2001-es, 47,78 milliárd forintos árbevételét legalább két számjegyű bővülés követi 2002-ben – jelentette be december végi sajtótájékoztatóján Fekete István, a Henkel
Magyarország korábbi elnök-vezérigazgatója. Tavaly az export aránya a legalább 52,5 milliárd forintos árbevétel 38, a belföldi értékesítéséé a teljes árbevétel 62 százaléka volt.

A Henkel Magyarország a társaság által kiadott közlemény szerint a negyedik legnagyobb árbevételű vegyipari gyár Magyarországon, adózás előtti eredményét tekintve a hazai vállalatok rangsorában a 38., export-árbevétele alapján pedig a 41. legnagyobb hazai nagyvállalat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik