Belföld

Internetes siker lett Boros Péter leveléből

Boross Péter a Magyar Nemzet főszerkesztőjének írt levelét - rendhagyónak mondható módón - az interneten publikálta először. Liszkay Gábor válaszát szintén a világhálón lehetett először olvasni. Boross Péter levele a Magyar Demokrata Fórum honlapján jelent meg elsőként.

A párthonlapon szokatlanul magas látogatottságot generált a levél közlése, a megjelenést követő két napban több mint 25 ezer oldalletöltést regisztráltak a www.mdf.hu webcímen, ami több mint háromezer látogatót jelent. Az online megjelenés hatására számos további publikáció keletkezett a világháló különböző portálain, valamint – némi időeltolódással – a nyomtatott sajtó is közölte a levél részleteit. A megjelenések magas számához hozzájárult, hogy az MTI is kiadta hírként a levél lényegesebb gondolatait. Párthonlapon megjelenő publikáció még nem futott be ekkora hírkarriert.

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője hasonlóan az online médiumokat tartotta alkalmasnak arra, hogy válaszát nyilvánosságra hozza. A válaszlevél szintén nagy számú megjelenést kapott.

A levélváltás példája megmutatja, hogy a politikai élet szereplőinek, valamint a hagyományos médiumok vezetőinek, képviselőinek egyaránt alkalmazkodniuk kell az internet gyorsaságához, közleményeikkel és reagálásaikkal nem várhatják meg a nyomtatott sajtótermékek megjelenését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik