Belföld

A Fidesz vizsgálatot kér Medgyessy kubai útjáról

A Fidesz magyarázatot vár arra, hogy Medgyessy Péter mikor, milyen céllal utazott Kubába, mikor érkezik haza, "miért kellett az utazást eltitkolni", illetve, hogy magánpénzből vagy közpénzből finanszírozta-e üdülését – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Szalai Annamária, a Fidesz képviselője.

A politikus a miniszterelnökkel készült, a Magyar Televízióban december 31-én sugárzott interjúra utalva úgy vélte: az MTV azt a hamis látszatot keltette, hogy a kormányfő Magyarországon van, holott akkor külföldön tartózkodott. Szalai szerint a televíziónak azonnal vizsgálatot kellene kezdenie, az utazásról többször nyilatkozó kormányszóvivőt pedig le kellene váltani, mert elvesztette szavahihetőségét.

– Posztomon nem Szalai Annamáriának akarok megfelelni, ezért nem is kívánok lemondani – így reagált erre Gál J. Zoltán. A kormányszóvivő a Népszabadságnak elmondta: a miniszterelnök a karácsonyt itthon töltötte, s csak ezután utazott néhány napra, méghozzá a saját költségén, szabadsága terhére Kubába.

Rudi Zoltán, a Magyar Televízió hírigazgatója, reagálva Szalai felszólítására, közölte: nem kezdeményez vizsgálatot, mert szerinte az ügyben senki nem követett el hibát. Gyárfás Tamás, a Nap-kelte producere közölte: hogy december 25-től január 2-ig felvételről sugározták valamennyi műsorukat, nemcsak a Medgyessy Péterrel, hanem a Dávid Ibolyával, Boross Péterrel, Rogán Antallal és Mátrai Mártával készített beszélgetéseket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik