Belföld

1 éves az Xpatloop

Xpatloop.com, a Magyarországon tartózkodó külföldiek számára létrejött vezető magyar média portál, a mai napon bejelentette, hogy a portál decemberben ünnepli egyéves fennállását.

Az Xpatloop.com 2001 decemberében jött létre azzal a céllal, hogy a Magyarországon élő külföldiek részére segítséget nyújtson, ezzel is megkönnyítve itt tartózkodásukat. Az Xpatloop.com internetes oldal ingyenes szolgáltatásokat, illetve információkat nyújt Magyarországról, ezen belül is Budapestre fókuszálva.

Az Xpatloop.com site tartalmának főbb pontjai:
o Hírek és képek Magyarországról, illetve Budapestről,
o Információ és segítség az expatrióták könnyebb beilleszkedéséhez
o Utazási és költözési segítségek
o Szórakozási lehetőségek, Angol nyelvű programok
o Naptár a fontosabb eseményekről
o Városi útmutató
o Telekommunikáció és Internet
o Idegenforgalmi és városnézési lehetőségek.

Mindezen felül az oldalon ellátogathatunk a fotó galériába, mely különböző rendezvények képeit tartalmazza, a működő társkereső szolgálathoz, illetve a ’Ki Kicsoda’ képes oldalra, amelyeket kifejezetten az egyéves évforduló alkalmából indítottak el. Az Xpatllop.com elősegíti a közösségben való aktív részvételt, ezzel is maximalizálva ezen új kezdeményezéseinek céljait.

Az egyéves évforduló az Xpatloop.com internetes oldal sikerét ünnepli. Az indulástól mostanáig az oldal látogatottsága folyamatosan növekszik; mind a látogatók számát, mind pedig az oldalakon eltöltött időt tekintve.Azonos forrásból az is kiderül, hogy az összes napi látogatók számának több, mint 70%-a Magyarországról keresi fel az oldalt, míg a maradék 30 % a világ több táján (Észak-Amerika, Nyugat-Európa és Ázsia) tartózkodó látogató.

Az Xpatllop.com ‘Magyarország kedvenc angol nyelvű portálja’-ként van számon tartva az www.Alexa.com által publikált felmérés szerint. Mindezen felül, az egyik legrégebbi Magyarországon kiadott angol nyelvű lap (mely internetes oldalt is működtet már jó néhány éve) a világon a 657,050-ik a sorban az internetes forgalom szempontjából. Szintén az Alexa.com kimutatása alapján, az Xpatloop.com már kétszer ilyen sikeres, hiszen a 331,177-ik helyen áll. Egy másik összehasonlítási példaként, a Magyarországon működő legsikeresebb angol nyelvű turisztikai magazin az Alexa.com felmérése szerint 2,875,481-ik.

Az Xpatloop egyéves fennállása alatt gyümölcsöző partneri kapcsolatokat alakított ki több médiummal is, közülük például a Reuters-szel, illetve több nemzetközi üzleti szervezettel is.
Abelovszky Valéria, a BCCH igazgatójának elmondása szerint:
„Sthephen Linfitt, az Xpatloop alapítója 9 hónappal ezelőtt kereste fel a Brit Kereskedelmi Kamarát. Kérése meglepett bennünket, de egyúttal nagyon boldogok voltunk, hogy egy külföldi személy ennyire érdeklődik a magyar kultúra, illetve társadalom iránt. Nagyon jó kapcsolatot építettünk ki az Xpatloop-al, minden BCCH esemény és rendezvény megjelenik az Xpatloop honlapján. A kamara rendszeresen kapja a honlap információs hírlevelét. Továbbá, a kamara is megjeleníti az Xpatloop híreit, illetve eseményeit. A közelmúltban banner-t is cseréltünk a két szervezet honlapja közötti közvetlen kapcsolat elősegítése érdekében. Stephen rendszeresen látogatja rendezvényeinket, fotókat készít, és azt saját honlapján is megjeleníti. Ezzel a kooperációval mi is könnyebben tudjuk a kamarai tagok érdekeit szolgálni, akiknek nagyobb része természetesen expatrióta.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik