Belföld

Hárommilliárdos hitel a Rábának: a beszállítók is jól járnak

A Rába Rt. 3 milliárd forintos hitelfelvételről szóló megállapodást kötött a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-vel - tájékoztatott a társaság közleményben. A megállapodás értelmében a bank ötéves lejárattal nyújt devizahitelt a Rába Futómű Kft. számára. A Rába az Eximbank Rt. által refinanszírozott hitelt a Futómű Kft. egyik kiemelt export vevőjével együttműködésben megvalósítandó projekt pénzügyi alapjainak biztosítására használja majd föl. A K&H Bank a hitel kétharmad részét amerikai dollárban egyharmad részét pedig euróban folyósítja a vállalat számára.

A Rába eddigi hitelszerkezetében a hazai és külföldi pénzintézetektől fölvett többségben rövid távú bankhitelek biztosították a vállalat növekedéséhez szükséges külső forrásokat. A jelenlegi hosszú lejáratú, kedvezményes refinanszírozású hitel felvételével a Rába folytatja a hosszú távú együttműködésekhez jobban illeszkedő és a tartós exportot hatékonyabban elősegítő hosszú lejáratú hitelszerkezetre való áttérést – áll a közleményben.

A jelenlegi forrásbevonás jelentősége abban áll, hogy egy stratégiai vevőjével a közelmúltban, hosszú távú projekt alapon megkötött együttműködési megállapodás nemcsak a Rába Rt. számára teremt új üzleti lehetőséget, hanem a Rába felfrissülő megrendelésállománya pozitívan érint egy széleskörű magyar- kis és középvállalati beszállítói réteget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik