Belföld

Enyhe indexcsökkenést várnak a BÉT-en

Szerdán megközelítőleg 32 pontos veszteséggel 8054,19 ponton nyitott a BUX. Ezzel összhangban a negatív nemzetközi tőkepiaci hangulat miatt a budapesti börzén is indexcsökkenésre számítanak a megkérdezett részvénypiaci szakértők.

Detrekői László, a CIB Bank Rt. szakértője enyhe negatív korrekcióval számol, mivel kedden jelentősen, 2 százalék körül gyengültek a nyugat-európai vezető tőzsdék mutatói, ezt szerdán reagálhatja le a magyar börze. – Az európai tőzsdék mutatói csökkenéssel nyitottak szerdán, így feltehetően a BÉT-en is gyengül az index, habár elképzelhető, hogy kisebb mértékben, mint az európaiak – mondta Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház Rt. elemzője. Kiemelte, hogy az elmúlt napok “sztárpapírja”, a Richter árfolyama szerdán már gyengülhet, mert a befektetők realizálni akarják a profitot a korábbi magas áremelkedés után.

Gyengültek kedden a New York-i tőzsde irányadó mutatói a bizonytalan makrogazdasági adatokra, a McDonald’s kedvezőtlen bejelentésére és a hétfői erőteljes növekedést követő nyereségrealizálásra. Az amerikai értékforgalmazói szövetség elektronikus Nasdaq piacának technológiai papírokkal telített Composite indexe 1391,85 ponton fejezte be a napot 0,59 százalék (8,48 pont) csökkenéssel. A 30 vezető iparvállalat DJIA mutatója 1,07 százalékkal (90,30 ponttal) 8537,10 pontra süllyedt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik