Belföld

Nem változott a forint helyzete a bankközi devizapiacon

Kedden nyitáskor pontosan ott állt a forint a bankközi devizapiacon, ahol előző nap záráskor: 14,69 százalékon az ingadozási sáv erős oldalán.

A dealerek szerint az alacsony likviditású piacon egy-egy nagyobb összegű ügylet “kitolhatja” a forintot a sáv plusz mínusz 15 százalékon lévő széléig, ez azonban nem lehet tartós tendencia, mert a stratégiai pozícióikat az idénre már lényegében elfoglalták a bankok. A forgalom alacsony, és aligha várható élénkülés.

Az euró 235 és 236 forint között “elevickél” az év hátralévő napjaiban is, a 234,69 forintos sávszélt tartósan nem lépi át – mondják a dealerek. Az euróval reggel 235,50/60 forinton kereskedtek, fillérre azonos árfolyamon a hétfő délutáni kurzussal. A dollár a nemzetközi piacon is negatív rekordokat dönt, a Budapesten reggel jegyezett 228,60/80 forintos ár mintegy két forinttal alacsonyabb a hétfőni kurzusnál. Ilyen olcsó 1999. első negyedében volt az amerikai valuta. Az overnight forintpiacon lényegében az előző napi szinten, 9,30/50 százalékon indult a kereskedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik