Belföld

Bezár a zalaegerszegi ruhagyár

A hitelezők kezdeményezésére felszámolják a ZA-KO Rt.-t, így a ruhagyárban dolgozó 1200 fő csaknem hatvan százalékának jövőre megszűnik a munkahelye.

A Népszabadság cikkéből az is kiderül, hogy a cég a novemberi munkabérekkel is adós, s egyelőre fejenként 21 ezer forint előleget utal át a dolgozók bankszámláira.


Harrach Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója szerint néhány héttel ezelőtt a város polgármesteri hivatal adóosztálya nyújtott be inkasszót a három éve folyamatosan veszteségesen működő cég ellen, miután a vállalat nem fizette be az ez évre esedékes, 20 millió forint iparűzési adót. Ezek után a pénzintézetek zárolták a ruhagyár folyószámláit, így a dolgozók is hiába várnak fizetésükre.


Harrach szerint az alkalmazottak csalódtak a zalaegerszegi polgármesterben, aki néhány hete megígérte, hogy az önkormányzat minden segítséget megad a munkahelyek megtartásához. Az elnök-vezérigazgató úgy véli, a ZA-KO felszámolása elkerülhetetlen, a jogutódként létrejövő, jóval karcsúbb cég azonban akár nyereségessé is tehető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik