Belföld

KÜRT Computer Rendszerház Rt. Évzárás – Tények és érdekességek a 2002-es évről

2002. december 11., Budapest – Bár még nincs vége az esztendőnek, az már biztosan állítható, hogy a KÜRT nagyon sikeres évet zár 2002-ben. Ezek a sikerek idén nem csak az üzleti eredményekben jelentkeztek, hanem a cég hazai és nemzetközi elismertségében is.

Az üzleti eredményeket tekintve, a KÜRT előreláthatólag 1 milliárdot meghaladó bevételében 2002-ben tovább nőtt a magas nyereségtartalmú, nagy hozzáadott értékű szolgáltatások aránya, amely várhatóan 60-65% körül alakul. Az előzetes számítások alapján a KÜRT informatikai biztonsági tanácsadás üzletága 2002-ben közel megháromszorozza előző évi eredményét. A cég tanácsadói pedig több mint 30 ezer órát dolgoztak a KÜRT ügyfeleinél.
A üzleti eredmények mellett is jelentős eseményekkel büszkélkedhet a vállalat: hazánkban járva látogatást tett a KÜRT-nél az Európai Unió egyetemi tanárokból és újságírókból álló küldöttsége; egy másik alkalommal egy svéd informatikai cég volt kíváncsi a KÜRT-re; a KÜRT meghívást kapott Strasbourgba, az Európa Parlament által rendezett kiállításra, ahol a magyar innovációt képviselte; elvitte az év Üzleti Etikai díját a hazai kisvállalat kategóriában; és több mint 30 előadást tartott különböző konferenciákon…
Az adatmentés forgalma idén is nőtt, körülbelül 15%-kal fogja meghaladni az előző évit. A KÜRT idei adatmentési eseteinek során kiderült, hogy a vírusok miatt bekövetkezett adatvesztések száma körülbelül a felére csökkent; a beérkezett merevlemezek átlagos kapacitása idén már 12,3 gigabájtnyit tett ki és 2002-ben a lementett adatmennyiség jóval nagyobb mértékben nőtt, mint az adatmentés forgalma.
Nem túl visszafogott terveit is túlteljesítette idén a KÜRT IT biztonsági tanácsadás üzletága. Az egyik legnagyobb eredmény, hogy az adatmentés mellett immár a KÜRT e tevékenysége is exportcikké vált. Multinacionális vállalatok döntöttek úgy, hogy az IBiT-et (angolul ISyS) választják angol, osztrák és más országbeli versenytársak megoldásai ellenében. Ennek eredményeképpen a KÜRT tanácsadói jelenleg is 4 országban dolgoznak, s több mint 30 ezer órát töltöttek ügyfeleknél.

###

A KÜRT Computer Rendszerház Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 13 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött.
Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája révén Európa egyik vezető adatmentő cége, kiterjedt nemzetközi hálózattal. Adatvesztésekkel kapcsolatos tapasztalatai, valamint nemzetközi és hazai szabványok és ajánlások képezik az alapját a KÜRT Informatikai Biztonsági Technológiájának (IBiTŽ), melyet számos hazai és nemzetközi projektben alkalmaztak már sikerrel. Az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó rendszer, a professzionális kockázatmenedzsment és az ISACA-vizsgás auditorok révén ma a KÜRT az informatikai biztonság területének egyik vezető szakértője.

További információk: Fabiányi Gábor, marketing igazgató
(Telefon: 228-5410, E-mail: gabor.fabianyi@kurt.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik