Belföld

A Varta megvette a Periont

A magyarországi Varta német anyacége megvásárolta a Perion névhasználati jogát, s ezzel e márkanéven is forgalmazhatja a különféle gépjárműindító akkumulátorokat - értesült a Napi Gazdaság.

A Varta Autóakkumulátor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. így az eddigi 12 százalékos itthoni piaci részesedését 25-30 százalékra, összes árbevételét pedig mintegy 1,5 milliárd forintra növelheti. A Perion Akkumulátorgyár Rt. még fél évtizedig gyárthat ipari akkumulátorokat, ám ezt nem saját telephelyen, hanem bérmunkában végezteti. Ebből jövőre mintegy félmilliárdos árbevétellel számol a cég.
Lovas József, a Varta ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint a Varta által itthon forgalomba kerülő Perion akkumulátorokat külföldön, korszerű fejlesztéseket felhasználva – kalcium rácsszerkezettel – gyártatják.
Az idén mintegy 90 ezer Varta akkumulátor eladásával és 770 millió forint körüli árbevétellel számoló társaság a következő évben összesen 180 ezer akkumulátor eladásával csaknem 1,5 milliárdos árbevételt érhet el. Az ügyvezető a Varta-csoport termelési kapacitását ismerve egyelőre kizártnak tartja, hogy az anyacég magyarországi gyártást tervezne. Tájékoztatása szerint több helyen is megoldott a Varta és Perion akkumulátorok gyártása, amelyek importként kerülnek a kereskedőkhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik