Belföld

Elhalasztották a Palotás János kontra Postabank pert

24.hu
24.hu

2002. 11. 29. 12:00

A péntekre kitűzött tárgyalás elhalasztását kérte mindkét fél Palotás Jánosnak a Postabank ellen indított perében a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumában. A perben a vállalkozó a bükfürdői golfpálya, illetve az azt működtető Hungária Golf Kft-ben lévő üzletrész eladása kapcsán a szerződés érvénytelenségének megállapítását kéri. A bíróság 2003. április 9-re tűzte ki a következő tárgyalás napját. Palotás János és felesége 1998. áprilisában adta el a Postabanknak a bükfürdői Hungária Golf Kft-ben lévő üzletrészét, 920 millió forintért. A Hungária Golf Kft. 20 százalékban Palotás János, 80 százalékban felesége tulajdonában volt. Palotás János a kapott pénzt az APEH-nek átutalta a hatóság adókövetelésének letétjeként. (A vitatott adótartozás ügyében jelenleg is per van folyamatban.) Az üzletember álláspontja szerint érvénytelen az üzletrész adás-vételi szerződés, mert az üzletrészek értéke a vételárnál lényegesen magasabb volt, s a golfklubot a bank 3,3 milliárd forintért adta tovább. Palotás János és társa az érvénytelenséget egyrészt feltűnő értékaránytalanságra alapozza, másrészt arra, hogy a bank uzsoraszerződést kötött vele. Szerinte a pénzintézet kihasználta helyzetét, tudta, hogy az APEH-követelés miatt szorult helyzetben volt. Az üzletember és társa még több, mint 2 milliárd forintot követel a Postabanktól a golfpálya megvétele kapcsán.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.