Belföld

Az Electro World kibékült a gyártókkal

A második magyar Electro World áruház tegnapi megnyitásakor nemcsak a vásárlók rohama volt kisebb a korábbinál, hanem mára a rendkívül alacsony akciós árak miatt protestáló gyártók is megbékéltek a cég módszereivel.

Az első, budaörsi Electro World áruház átadásakor több szórakoztató- és háztartás-elektronikai gyártó is azt fontolgatta, hogy bírósághoz, illetve a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, mivel a Dixons cég mélyen a beszerzési ár alatt kínálja a termékeit, amelyeknek így rontja a presztízsét. Információk szerint a nyitás utáni harag utóbb csillapult, és a vitából nem lettek jogi eljárások. Igaz, időközben a fogyasztók részéről is felmerültek aggályok a cég tevékenységével kapcsolatban. A tegnapi, soroksári áruháznyitásra a cég és a gyártók békét kötöttek.

Röhbock András, az Electrolux kereskedelmi igazgatója a Népszabadságnak elmondta, hogy a háztartásigép-gyártókat már nem érte váratlanul az Electro World mostani akciója. A cégek konzultáltak egymással, és arra a megállapításra jutottak, hogy a mostani áruháznyitó nem váltott ki olyan hatást, mint az első. Ez alkalommal az árak sem voltak olyan nagyon elszakadva a tényleges piaci áraktól, nem is terjedt ki akkora választékra és menynyiségre a kedvezmény. De hogy ez az üzleti fogás már kezd beépülni a hazai kereskedelem gyakorlatába, azt igazolja, hogy Miskolcon egy hazai bolt megnyitásánál rendőri beavatkozásra volt szükség, mert olyan mélyen levitték a mikrohullámú sütők árát, hogy tumultuózus jelenetek játszódtak le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik