Belföld

Szaporodóban az ingatlanalapok

A tőzsdei mélyrepülésekkel párhuzamosan egyre népszerűbbek az ingatlanbefektetések. Ezt jelzi, hogy a pénzpiacon kezdő, illetve félprofinak számító megtakarítóknak kínált befektetési alapok között dinamikusan nő a kínálat ingatlanalapokból. A jövő héttől az OTP Bank is beszáll a versenybe.

Az OTP Bank is belép az ingatlanalapok versenyébe: a hitelintézet november végén vezeti be a piacra a 4,5 milliárd forintos – a CD Hungary ingatlanjaira épülő – vagyonnal útjára indított alapjának befektetési jegyeit. Ez már indulásakor a második legnagyobb ingatlanbefektetéssel foglalkozó nyílt végű alap lesz a hazai piacon.

Az ilyen alapok a közvetlen – befektetési célú – ingatlanvásárlás számtalan hátrányát kiküszöbölik: a befektetőtől nem igényelnek több millió forintos tőkét, a befektetési jegyeket ráadásul bármikor meg lehet vásárolni, és bármikor vissza is lehet váltani. Így tetszőleges összeget tetszőleges időtávra lehet befektetni. Igaz, a szakemberek szerint ingatlanalapba sem érdemes túl rövid távra pénzt tenni: az ideális időszak legalább három év.
[Népszabadság]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik