Belföld

Már közel kétmilliárd az ötös lottó főnyereménye

A múlt hét végén sem volt telitalálatos szelvény az ötös lottón, nem talált gazdára az 1,71 milliárd forint. A jövő heti várható főnyeremény így megközelíti majd a kétmilliárd forintot, egészen pontosan 1 milliárd 940 millió forint lesz – tájékoztatott Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója.

A nyeremény még valamivel több mint fél évig emelkedhet, hiszen 24 hete nem volt öttalálatos, és a halmozódás ideje legfeljebb egy év. (Ezt követően az öszszeget felosztják a négyesek, a hármasok és a kettesek között.) Az egyébként önmagában is rekord, hogy ennyi időn át nem volt szerencsés a lottózók között – írja a Népszabadság.

A múlt héten 14 millió játékszelvénynyel játszottak – négymillióval több ez, mint az azt megelőzőn, amikor “csak” 1,5 milliárd forint volt a tét. Igaz, ez a 14 millió szelvény akkor sem garantálja az ötös találatot, ha feltételezzük, hogy minden egyes tippelő más és más számsort ikszel. A biztos telitalálatoshoz ugyanis 43 millió 949 ezer 268 szelvényt kellene kitölteni. Ezek megvásárlása összesen 5,7 milliárd forintos költséggel járna, míg a kitöltés – feltételezve, hogy a pontosság miatt fél perc is kell egy szelvényre – egy embernek 41 évébe és körülbelül 9 hónapjába kerülne. Ahhoz, hogy egy hét alatt ki lehessen tölteni a megfelelő szelvénymennyiséget, 2200 ember összehangolt, folytonos tevékenységére lenne szükség. És akkor még föl se adták…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik