Belföld

Ismét szól a KÜRT – Üzleti Etikai Díjat kap a KÜRT Rt.

Az alkalmazottai, üzletfelei és a környezete iránt tanúsított kimagaslóan etikus magatartásáért Üzleti Etikai Díjat kap a KÜRT Computer Rendszerház Rt. november 13-án Balatonaligán. A KÜRT a hazai kisvállalatok kategóriában viszi el a 2002. évi trófeát, a nemzeti nagyvállalatok között a PannonPlast Rt., a multinacionális vállalatok között pedig a Siemens Rt. győzött.

A Budapest Klub által alapított díj átadására szerdán este a Piac & Profit üzleti magazin „E-Magyarország, e-kormányzat” c. rendezvényén, Balatonaligán, mintegy négyszáz fő részvételével, ünnepélyes keretek közt kerül sor. A díjat dr. Kürti Sándor, a KÜRT vezérigazgatója veszi át a Budapest Klub alapító tagjától, Hankiss Elemértől. A díjazottakat továbbá László Ervin professzor, a Budapest Klub világmozgalom alapítója videó üzenetben üdvözöli. Az Üzleti Etikai Díjat a Budapest Klub harmadik alkalommal ítéli oda, és azzal a céllal hozta létre, hogy évente három, magyarországi székhelyű céget díjazzon, melyek működése a Budapest Klub Alapítvány kuratóriuma által felállított feltételeknek megfelel: azaz a cég kimagaslóan etikus magatartást tanúsít alkalmazottai, üzletfelei és a környezet iránt egyaránt. Az alkalmazottakkal kapcsolatos etikus magatartás többek között azt jelenti, hogy a vállalat kellemes munkahelyi légkört teremt, és etikus gondolkodásmódra ösztönöz. A KÜRT kiemelt családtámogató programja, a célprémiumok, a vállalat dolgozóiból verbuválódott KÜRT Band rock & roll együttes és a focicsapat, az alkalmazottak kikapcsolódását szolgáló irodai környezet (uszodával és szaunával), a szelektív hulladékgyűjtés és a vállalat környezetében épített utak, de a hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok támogatása is részét képezik az etikus magatartásnak és az azért járó díjnak. Az ügyfelekkel és az üzleti partnerekkel szembeni etikus magatartás szempontjának azért felelt meg a KÜRT, mert megalakulása (1989) óta betartja a tisztességes gazdasági verseny törvényi és íratlan szabályait. Szolgáltatásai, az adatbiztonság és az adatmentés pedig társadalmi szinten is fontosak, világszínvonalúak, illetve belföldön és külföldön egyaránt elismert minőségűek. A megmérettetés során a KÜRT a harmadik fontos szempontrendszert, a cég tulajdonosainak etikai magatartását illetően is kiválóan szerepelt. A KÜRT tulajdonosai 50-50 százalékkal a Kürti fivérek: Kürti János és Kürti Sándor. A tulajdonosi jogokat csak igen korlátozott mértékben gyakorolják, a döntéshozatal folyamata a KÜRT-ben szokatlanul demokratikus. A hét tagú igazgatótanácsban, ahol Kürti Sándor képviseli a tulajdonosi oldalt, és ahol valamennyi, a céget érintő kérdésben a döntéseket hozzák, a tulajdonos szavazata is csak egy a többi között. A magyarországi díjátadással egy időben a világ számos országában kerül sor hasonló, Üzleti Etikai Díjak odaítélésére, itthon ez a Budapest Klub kezdeményezésében zajlik. A Budapest Klub nemzetközi nonprofit szervezet, melynek célja egy újfajta tudatosság kialakítása; a felelősségteljes gondolkodás és magatartás elterjesztése az élet minden területén, így a gazdaságban is.


A KÜRT Computer Rendszerház Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 13 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött. Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája révén Európa egyik vezető adatmentő cége, kiterjedt nemzetközi hálózattal és évi 2000 adatmentéssel. Az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó informatikai biztonsági módszertan, a professzionális kockázatmenedzsment és a CISA minősítésű auditorok révén ma a KÜRT az informatikai biztonság területének vezető hazai szakértője. További információkkal a KÜRT Rt. részéről Fabiányi Gábor marketing igazgató szolgál a gabor.fabianyi@kurt.hu címen vagy a (36-1) 228-5410-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik