Belföld

Átalánydíjas internet a Pannon GSM-től

A lakosság internethasználati szokásaihoz igazodó új, GPRS alapú átalánydíjas internetszolgáltatást indít a Pannon GSM – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a mobilszolgáltató.

A Vodafone után átalánydíjas internetszolgáltatással rukkolt elő a Pannon GSM is. Az új szolgáltatást a cég minden, azaz kártyás és számlás ügyfele
Átalánydíjas internet a Pannon GSM-től 1

használhatja, csupán erre alkalmas készülékre és egy számítógépre (laptopra esetleg palmtopra) van szükség hozzá. Megfelelő telefon például a Siemens C55-ös, illetve az Ericsson T200-as telefonja. (Az új előfizetőknek a Pannon most ajándék adatkábelt is ad a készülékekhez.)

Szörf, mail, chat 

A szolgáltatás az átlagos lakossági igényekhez alkalmazkodik, nem alkalmas nagyobb fájlok letöltésére, nem is a naponta 3-4 órát a világhálón lógó felhasználók számára tervezték – mondta el Király István, a Pannon GSM marketingigazgatója. A Magyar Online Monitor kutatásai szerint az emberek elsősorban szörfölésre, levelezésre és chatre használják a világhálót – a PGSM új szolgáltatását ezekhez az igényékhez alakította. 

Az internetkapcsolathoz nincs szükség külön modemre, ez már be van építve a mobiltelefonba. A két eszközt akár infrával, akár adatkábellel is össze lehet kapcsolni. A letöltés sebesség 35-40 ezer Kbit/sec, azaz a nem éri el a hagyományos modem 56 ezer Kbit/sec sebességét.

A szolgáltatás egyelőre hétköznapokon este kilenctől reggel hétig, illetve a teljes hétvégén vehető igénybe. A forgalmi korlát havi 300 MB. Ha ezt a felhasználó elérte, a szolgáltató sms-ben értesíti, hogy adott hónapra nincs több szörfölési lehetősége. Az átalánydíjas szolgáltatás havi díja bruttó 6400 forint, kártyás előfizetőktől ezt a hónap előre meghatározott napján vonja le a szolgáltató. A GPRS-roaming szolgáltatás bevezetésére még 2003. első negyedévéig várni kell.

Mint emlékezetes, elsőként a Vodafone lépett átalánydíjas mobilinternettel a piacra, júliusban. Az első három hónapban költségmentesen kínálta a szolgáltatást, október 15-étől pedig bruttó 3125 forintért. A Pannon GSM, feltehetően a Vodafone tapasztalataiból tanulva, egyelőre nem vezet be időben korlátlan internetet, nem kívánja csúcsidőben kockáztatni egyéb hálózati szolgáltatásainak minőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik