Belföld

Informatikai katasztrófaelhárítás –

A Recovery Manager egy "bare-metal recovery" megoldás, mely a Legato Systems, Inc. (USA) adatmentési rendszerét egészíti ki. Ez az alkalmazás képes egy Windows szerver gyors és minimális beavatkozást igénylő visszaállítására, egy boot CD segítségével.

Az általános esetben, miután bekövetkezik a katasztrófa – szerver összeomlás – az egész rendszert újra kell építeni. Ez az újjáépítés két részre bontható. Az első az operációs környezet helyreállítása a második az adatok visszatöltése. A második rész időigénye állandó, melyet a visszaállítandó adatmennyiség és a mentési technológia határoz meg. (Például AIT-3 technológia esetében tömörítetlenül kb. 36GB/óra teljesítménnyel lehet számolni meghajtónként.) Az első rész viszont sok mindentől függ. Nézzük, hogyan épül fel ez a folyamat: először az operációs rendszer újrainstallálása és beállítása (driver-ek, service pack-ek, security patch-ek) a feladat. Majd a mentési alkalmazás és az egyéb termeléshez szükséges alkalmazások visszatelepítésével és konfigurálásával fejezzük be operációs környezet helyreállítását. Ez a megoldás amellett, hogy komoly szakértelmet igényel, igen hosszú ideig is eltarthat. A megfelelő készenlét hiányában – például elhagyott driverek, letöltendő security patch-ek, service pack-ek- akár hosszú órákat (6-8 óra) is igénybe vehet.

A Recovery Manager segítségével a rendszer visszaállítás első részéhez szükséges idő drasztikus mértékben, mindössze néhány percre csökken. A program a partíciós tábla, valamint az operációs és a Legato mentési rendszer aktuális állapotáról készít egy ISO standard image fájlt. Az image CD-re írása a felhasználó feladata, aki ezt bármelyik elterjedt CD-író programmal megteheti.

Ezzel a megoldással a sérült szerver a CD-ről indítható és egy konzisztens operációs és mentési rendszer állapot automatikus helyreállása után megindulhat az alkalmazások és adatok visszatöltése. Ez a módszer a szerver új hardverre történő “áttelepítésénél” is alkalmazható*.

A Legato Recovery Manager-rel a cégek olyan alkalmazást kapnak a kezükbe, amely a Legato mentési rendszerével kombinálva gyors és teljes megoldást ad a katasztrófahelyzetek elhárítására, ezzel is javítva az informatikai rendszer rendelkezésre állását és biztonságát.

Létezik Windows 2000 és Windows NT platformra optimalizált változat is.
*: Megfelelő hardver feltételek esetén.

Allegro Magyarország Kft., minden jog fenntartva.

További információkat az alábbi címen vagy telefonszámon kaphat:
Allegro Magyarország
1118 Budapest, Himfy u. 7.
Tel: (+36-1) 209 91 65
Fax: (+36-1) 209 00 49
E-mail: info@allegrohungary.hu
www.allegrohungary.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik