Belföld

A hír mint szórakozás – Elindult a Hírstart.hu, a Startlap hírgyűjtő portálja

Magyarország leglátogatottabb nyitólapja, a Startlap elindította legújabb szolgáltatását, a Hírstart.hu-t (www.hirstart.hu). A site az "anyalinkgyűjtemény", a megbízható, praktikus, ám természetéből adódóan statikus Startlap mellett dinamikus tartalmat, a legfontosabb magyar híroldalakon megtalálható anyagokat szolgáltatja. Ezen a héten már kiemelten foglalkozik az önkormányzati választásokkal.

A Startlap (www.startlap.hu) másfél év alatt Magyarország leglátogatottabb nyitóoldala lett, a portálcsoport pedig a hétköznapokon közel 400 ezer látogatást regisztrál. A weblap látogatói a jól szerkesztett linkgyűjtemény mellett apróhirdetési oldal, fórum, játékok, operációs logók és több mint ezer tematikus linkgyűjtemény, más néven lap közül válogathatnak. Most pedig elkészült a Startlap hírgyűjtő portálja is, amely a szerkesztők reményei szerint maradéktalanul ki tudja elégíteni látogatóik hírigényét.

“Abból indultunk ki, hogy a naprakészség, az érdekes cikkek olvasása, a hírek böngészése nem csupán hasznos, de szórakoztató is – vázolja az alapkoncepciót Debre Zoltán főszerkesztő. – A fontosabb magyar híroldalakon naponta több mint 1000 hír, cikk jelenik meg. Ezeket nyomon követni, az összes érdekes írást, információt elcsípni szinte lehetetlen. A Hírstart.hu ebben igyekszik segíteni.”

A rengeteg hírt ezért a szerkesztők kategorizálják – a Legfrissebbtől a Bizniszen át a Pikánsig hét fő menüpontot alakítottak ki -, a legaktuálisabbat pedig külön is kiemelik és körüljárják a Fókusz rovatban (ezen a héten természetesen az önkormányzati választás a téma, szinte percenként frissülő információkkal). A Címlapon rovatban a 10 legfontosabb magyar hírsite éppen aktuális címlapsztorija kap helyet. Említésre méltó még a napi, illetve a heti top-híreket tartalmazó gyűjtemény is. A rovatok olyan hasznos szolgáltatásokkal egészülnek ki, mint a szabadszavas hírkereső, a napi időjárás-jelentés vagy a programajánló. “A Startlapot férfiak és nők közel azonos arányban látogatják, ezért megpróbálunk mindkét nemnek a kedvében járni – folytatja Debre. – A Sztárvilág és az Életmód rovat hírei elsősorban a nőket érdekelhetik, a Pikáns, a Biznisz és a Dimenzió inkább a másik nemnek szól, míg a Sport, a Legfrissebb és a Címlapon kivétel nélkül mindenki érdeklődésére számot tarthat. Bár ki tudja: nem ritka, hogy a Pikánsba olyan cikkek is bekerülnek, amelyeket nem csak a férfiak kattintanak le, és könnyen lehet, hogy a recepteket sem csak a háziasszonyok böngészik szívesen.”

A szerkesztők bíznak benne, hogy a Hírstart.hu hasznos szolgáltatás lesz a felhasználók számára, akik az oldal segítségével az egyre fokozódó hírversenyben kényelmesen válogathatnak a partnernek megnyert legfontosabb magyar site-ok cikkei között.

A Sanoma Budapest Kiadói Rt.
Több mint 30 kiadványával a Sanoma Budapest Kiadói Rt. Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata. A kiadó a leányvállalataival együtt a magazinpiacon 32%-os piaci részesedéssel rendelkezik, több mint 400 munkatársa több mint 15 milliárd forintnyi éves árbevételt ér el. A kiadó 10 internetes termék tulajdonosaként meghatározó szerepet játszik a hazai internetpiacon is. További tevékenységei közé tartozik a konferenciaszervezésen kívül a 2002-ben beindított könyvkiadás, eseményszervezés, merchandising és customer publishing.
A kiadó tulajdonosa a finn Sanoma Magazines kiadócsoport, amely a SanomaWSOY legjelentősebb üzleti egysége. A Sanoma Magazines Európa ötödik legnagyobb magazinkiadója. Több mint 270 kiadványával nyolc európai országban van jelen: Belgium, Hollandia, Finnország, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Románia, Magyarország.
A közel 100 éve alapított SanomaWSOY ma Finnország vezető médiavállalata és 1999 óta jegyzik a Helsinki Tőzsdén. Proforma nettó árbevétele 2001-ben 1,73 milliárd euro volt és 18,000 munkatársat alkalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik