Belföld

A KFKI Csoport 4 millió forinttal támogatja a United Way Budapest Alapítványt

A KFKI Számítástechnikai Rt. és a United Way Budapest Alapítvány között 2002 tavaszán létrejött együttműködési és támogatási megállapodás értelmében a KFKI 4 millió forinttal segíti az adománygyűjtéssel és osztással, valamint a civil szféra fejlesztésével foglalkozó United Way Budapest Alapítvány munkáját.

A világ egyik legnagyobb civil szervezeteként működő, amerikai alapítású nemzetközi United Way Alapítvány budapesti szervezete 1997 óta támogatja pályázatok útján a hátrányos helyzetű családokat és gyerekeket. Munkáját jelenleg közel 500 magánszemély és 15 cég segíti. Az Alapítvány ugyancsak kiemelt feladatának tekinti a civil szféra fejlesztését, valamint az üzleti és a civil szektor közötti kapcsolatépítést és együttműködést. Ennek érdekében ösztönzi a két szféra között létrejövő ilyen, és ehhez hasonló együttműködéseket.

A United Way Budapest Alapítvány a támogatások elbírálásánál minden esetben pályáztatja a civil szervezeteket, s akik a pályázati elbírálása alapján a legjobb és leghatékonyabb programok keretében segítenek a társadalom elesett rétegein, azok között kuratóriumi döntés alapján osztja szét a rendelkezésre álló pénzösszeget. 2002-ben a szétosztható összeg a KFKI Csoport támogatásával bővült.

A támogatás fejében az Alapítvány szakmai segítséget nyújt a cégnek a hozzá beérkező adománykérelmek elbírálásánál, valamint átvállalja a kérelmek és a támogatási folyamat teljes adminisztrációját és az azzal járó szervezési feladatokat.

A KFKI Csoport, -a hazai informatikai piac meghatározó cége-, évek óta kiemelten fontos feladatként kezeli a társadalmi szerepvállalás ügyét, s ennek érdekében eddig is számos programot és szervezetet támogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik