Belföld

Gusztustalan középiskolai beavató “szertartások”

24.hu
24.hu

2002. 10. 01. 07:59

Számos közoktatási intézményben - főképp a szakiskolákban és a szakközépiskolákban - létezik az úgynevezett szecskáztatás, vagyis az az elsős tanulókat beavató szertartás, amely során a felsőbb éves diákok különböző feladatokat találnak ki a gólyák számára - derült ki az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala megbízásából a Kurt Lewin Alapítvány által a 2000/2001-es tanévben végzett, nemrégiben elkészült konfliktusvizsgálatból. A kutatás során hatvan gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai osztály 1500 diákját kérdezték meg. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa a Népszabadság érdeklődésére elmondta: a beavatási szertartás feladatai az ártatlanabb játékoktól kezdve az egészen durva megaláztatásokig terjednek. Néhány diák arról számolt be, hogy a WC-re ülve a pumpát sebességváltóként használva kellett autóvezetést imitálnia, a lányoknak pedig iszap-birkózniuk kellett a folyosón. Volt azonban olyan eset, hogy az elsős diák fejét belenyomták a WC-be, s ráhúzták a vizet. [Népszabadság]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.