Belföld

Adómódosítást kérnek a lízingcégek

24.hu
24.hu

2002. 09. 23. 09:31

[FN, MTI-Eco] A Magyar Lízingszövetség a héten tartott közgyűlését követően levelet intézett a pénzügyminiszterhez, amelyben több javaslattal is él a lízingcégek adóztatásával kapcsolatban - mondta Nyerges László főtitkár. A lízingszövetség ezért javasolja, hogy az illetéktörvényben előírt, a pénzügyi lízingcégeket terhelő 2 százalékos ingatlanszerzési illetéket töröljék el, a továbbértékesítésre megszabott időkorlát előírásával együtt. A szövetség emellett indítványozza, hogy az ingatlanok és a gépjárművek lízingeléséhez kapcsolódó illetékmentességek, kedvezmények feltételeként előírt árbevétel-arány előírásokat töröljék el, mivel a pénzügyi lízingcégek alapvetően csak pénzügyi lízinggel foglalkozhatnak és szorosabb felügyeleti ellenőrzés alatt állnak, mint az ingatlanforgalmazók.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.