Belföld

150 M forint befektetés e-learning technológiába

A júliusban létrejött SABEDU Elektronikus Oktatási Technológiákat Fejlesztő, Szolgáltató és Értékesítő Korlátolt Felelősségű Társaság előzetes terveinek megfelelően szeptember végéig 100 millió forint tőkebevonást valósít meg, amely forrásául szolgál a folyamatos létszámbővítésnek és a szolgáltatási és termékportfolió kialakításának.

Bedő Imre ügyvezető tájékoztatása szerint sikerült olyan pénzügyi magánbefekektetőket találnia a cégnek, akik az ügyvezetés stratégiai elképzelésével és operatív terveivel egyaránt azonosulni tudtak. A szeptemberi tőkeemelésen kívül még 50 millió forint opcionálisan lehívható keretösszeg biztosítja a további növekedés biztonságát.

A SABEDU ősszel a Microsoft. NET technológiára épülő, saját fejlesztésű Knowledge Linker e-learning keretrendszer két változatát bocsátja ki: még szeptemberben a kis- és középvállalkozásoknak és oktatási intézményeknek szánt alacsony árfekvésű Express-t, októberben pedig a Grepton Informatikai Részvénytársaság által programozott a multinacionális cégeknek, nagyvállalatoknak és kormányzati szervezeteknek szánt nagyteljesítményű Enterprise verziót – közölte Szaniszló László ügyvezető. A SABEDU szándéka szerint termékeivel meghatározó piaci részesedés tud elérni és teljesíti a 2002-re előirányzott 100 millió forint árbevételt.
Az első referencia-bevezetés ehhez már folyamatban van: az alapítványi működtetésű Szent György Szakközépiskola a Knowledge Linker Express-t választotta e-learning képzéseinek menedzselésére és közvetítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik