Belföld

A BMC Software piacvezető a teljesítmény- és elérhetőség-felügyeleti szoftverek területén – A BMC Software hatékonyan nö

Budapest, 2002. szeptember 5. - Az International Data Corporation (IDC) felmérése szerint 2001-es bevétele* alapján a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacvezetője, a BMC Software Inc.[NYSE: BMC] piacvezető helyen áll a teljesítmény- és rendelkezésre állás felügyeleti szoftverek területén.

Az IDC nemrégiben megjelent “A teljesítmény- és rendelkezésre állás felügyeleti szoftverek elemzése és előrejelzése 2002-2006 között” (Worldwide Performance and Availability Management Software Forecast and Analysis, 2002-2006) című tanulmányának adatai szerint a BMC 15,4 %-os részesedést ért el 2001-ben, mellyel az első helyet foglalta el a teljesítmény- és rendelkezésre állás felügyeleti szoftverek piacán. Mivel e nagy halmazon belül részeredményeket is mértek, a tanulmányból az is kiderül, hogy a BMC a teljesítmény-felügyeleti szoftverek részkategóriájában 18,1%-os részesedésével is piacvezető.
“A BMC Software energikusan fejleszti és terjeszti megoldásait a vállalati rendszerek felügyeletének terén, annak érdekében, hogy ügyfelei befektetései minél gyorsabban megtérüljenek, valamint informatikai költségei csökkenhessenek.” – mondta Calvin Guidry, a BMC Software Vállalati Rendszerek Felügyelete ágazatának alelnöke és vezérigazgatója. “A BMC továbbra is az iparág legátfogóbb és legmélyrehatóbb rendszer-felügyeleti megoldásait nyújtja, hogy így megfeleljen a szolgáltatási szintű követelményeknek, és a legbonyolultabb problémákra kínáljon megoldást, de ugyanakkor mérsékelje a költségeket és az IT komplexitását.”

…és amit a háttérről tudni érdemes
A BMC Software az elmúlt év során is élen járt a teljesítmény- és rendelkezésre állás felügyelet területén. Az egyik legjelentősebb újdonsága a Linux felügyeleti kezdeményezésének kibővítése volt. Ennek köszönhetően, az ügyfelek a Linux alkalmazási komponenseket az Intel és IBM eServer zSeries platformokon a telepítéstől az alkalmazásig egyetlen konzolról felügyelhetik. Ezzel párhuzamosan került bevezetésre több megoldás a Linux számára, mind az Intel, mind az IBM zSeries platformon, például a Linux számára kifejlesztett MAINVIEW, mellyel tervezetten fel lehet készülni a rendszer lehetséges meghibásodásaira.
A cég PATROL megoldásai új lehetőségeket teremtettek a szolgáltatás és a reakcióidő felügyeletének fokozására. A PATROL End-to-End Response Timer az üzleti alkalmazások teljesítményét méri, amennyiben tranzakciókat szimulál, és nyomon követi a reakcióidőt a desktop vagy szerver környezetből. A PATROL Web Data Optimizer adattömörítés révén lényegesen csökkenti a weboldalak letöltési idejét. Továbbá, hogy elősegítse az end-to-end rendszerfelügyelet biztosítását, a BMC Software kibocsátotta új, alkalmazáscentrikus hálózat-felügyeleti megoldásait, a PATROLDashBoard-ot és a PATROLVisualis-t. Ezáltal a BMC Software piacvezető rendszer- és alkalmazás-felügyeleti megoldásai a hálózatra is kiterjednek, és átláthatóbbá teszi a hálózat összekapcsolhatóságát az egész vállalkozás működésére vonatkozóan. Mivel mind a hálózatot, mind az alkalmazási forrásokat felügyeli, a BMC Software gyorsan meg tudja állapítani, hol ered a vállalaton belüli teljesítménycsökkenés.

*Pézügyi év: 2001. április 1. – 2002. március 31.

A BMC Software-ről
A BMC Software Rt. [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszerfelügyeleti megoldások egyik piacvezető szállítója. A cég arra összpontosít, hogy ügyfelei számára biztosítsa az üzleti elérhetőséget (Assuring Business AvailabilityŽ)) azáltal, hogy segít szolgáltatásaik proaktív tökéletesítésében, költségeik csökkentésében és az üzleti érték növelésében. A BMC Software széleskörű megoldásai a vállalati rendszerektől az alkalmazásokig és adatbázisokig terjednek. A BMC Software 1980-ban alakult, irodái mára világszerte megtalálhatók, az S&P 500 tagja, és a 2002-es üzleti évben bevétele meghaladta a 1.3 milliárd USD-t. További részletekért látogasson el a http://www.bmc.com vagy a http://www.bmc.com/hungary weboldalakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik