Belföld

A magyar TNT segélyszállítmányt indított az árvíz sújtotta Csehországba

Segélyszállítmánnyal támogatja a csehországi árvízkárosultakat a legnagyobb magyar expressz-szállító vállalat, a TNT Express Worldwide Hungary Kft. A cég kamionja fertőtlenítőszereket valamint a fertőtlenítéshez szükséges maszkokat és kesztyűket visz Prágába. A jószolgálati tevékenység a cég életében nem ismeretlen: tavaly ősszel a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézetnek ajándékoztak orvosi műszert, idén januárban pedig az UNICEF "Aprók az aprókért" kampányában vettek részt.

A több mint 2000 liter fertőtlenítőszer-koncentrátummal, 200 csomag vegyvédelmi kesztyűvel és 190 csomag maszkkal megrakott TNT-teherautó augusztus 29-én indult Prágába, ahol az árvíz levonulása után visszamaradt területek és házak fertőtlenítéséhez égető szükség van a TNT szállítmányára. A fertőtlenítőszer megfelelő hígításban, amihez a TNT további tartályokat is biztosít, 28.000 négyzetméternyi terület fertőtlenítését teszi lehetővé. “Cégünk mindig is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen jószolgálati akciókban, amelyekhez elsősorban logisztikai hátterünket és szállítókapacitásunkat tudjuk felajánlani” – mondta ifj. Járosi Márton, a TNT ügyvezető igazgatója.

A jószolgálati tevékenység kiemelt szerepét a korábbi adományozások is bizonyítják. Tavaly ősszel a műtéten átesett, súlyos szívbeteg gyerekek utókezelésben nélkülözhetetlen infúziós pumpát adományozott a TNT a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet kardiológiai osztályának. Idén januárban az UNICEF “Aprók az aprókért” kampányának keretében a cég jól ismert narancssárga furgonjai háromezer gyűjtőzacskót vittek ki ügyfeleikhez, hogy a gyermekek megsegítésére abba gyűjtsék össze az érvénytelenné vált, de még beváltható nyugat-európai aprópénzeket.

—-

A TPG (TNT Post Group) 2001-ben 11,218 milliárd eurós (2.800 milliárd forint) árbevételt könyvelhetett el, ami az előző évhez képest 23,9 százalékos növekedést jelent. A 139.000 főt foglalkoztató csoport adózás előtti nyeresége 2001-ben 585 millió eurót tett ki. A postai üzletágban a TPG-csoport 2001-ben 3,896 milliárd eurós, a logisztikai üzletágban pedig 3,125 milliárd eurós bevételt realizált.

Az elmúlt évben a 40.000 főt foglalkoztató expressz üzletág – ehhez tartozik a TNT Express Worldwide Hungary Kft. is – 4,139 milliárd eurós árbevételt ért el, ami a teljes csoport forgalmának 37,1 százaléka. A TNT Európában továbbra is piacvezető, cégei az egész világon 43 repülőgépet és 19 ezer közúti járművet üzemeltetnek, amelyek 878 elosztó- és átrakóközpont érintésével juttatják célba a küldeményeket. A TNT Express 2001-ben közel 187 ezer küldeményt kézbesített, ezek összsúlya 3,2 millió tonna volt.

További információk:
ifj. Járosi Márton, TNT Express Worldwide Hungary Kft. tel.: (1) 431 3161
www.tnt.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik