Belföld

Nyilvános az ügynöklista

24.hu
24.hu

2002. 08. 30. 18:18

[FN] Nyilvánosságra hozták a szabaddemokrata Mécs Imre vezette bizottság által összeállított listát. A lista egy az egyben megegyezik a sajtóban korábban megjelent névsorral. A listán szerepel Kádár Béla és Nógrádi László neve is; ők korábban tisztázták magukat a bizottság előtt. Járai Zsigmind jegybankelnök neve ugyanakkor nem szerepel a bizottság által érintettnek tartott politikusok nevei között, holott ő elismerte, hogy érintett. A listán szerepel Medgyessy Péter, Boros Imre, az Orbán-kabinet Phare-ügyekért felelős minisztere, Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány ipari minisztere, Kádár Béla, az Antall-kormány nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős minisztere, Martonyi János, az Orbán-kormány külügyminisztere, Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere, Raffay Ernő, az Antall-kormány honvédelmi államtitkára, Sárossy László, az Antall-kormány földművelésügyi államtitkára, Nógrádi László, az Orbán-kormány közlekedési minisztere és Bogár László, az Antall és az Orbán-kormány államtitkára. Mécs Imre ezek után levelet intéz a Történeti Hivatal, a Miniszterelnöki Hivatal és a Honvédelmi Minisztérium vezetőjéhez, hogy valamennyi, az érintett személyekkel kapcsolatos dokumentumról készítsen anonimizált másolatokat és azt juttassa el a bizottsághoz. A bizottság ezután meg kívánja hallgatni az érintetteket. Kövér László fideszes politikus szerint legalább két szocialista, illetve szabad demokrata kormánytag hozható kapcsolatba az állambiztonsággal. A Kövér ezt Várhegyi Attilával, az ellenzéki párt igazgatójával tartott sajtótájékoztatóján mondta el pénteken. Kövér a sajtótájékoztatón azt állította, hogy 1995-ben az egyik szabaddemokrata kormánytag iratait kimentették a Belügyminisztérium irattárából, emiatt megkérdőjelezhető az bizottság működése.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.