Belföld

Rossz társaság – ügynöki gyorstalpaló

Oakes ügynök (Anthony Hopkins) remek csapattal dolgozhat a CIA-nál, a legkényesebb ügyeket is könnyedén megoldják. Egyszer azonban porszem kerül a gépezetbe, Oakes a legjobb emberét veszíti el.

Rossz társaság – ügynöki gyorstalpaló 1Ráadásul pont egy atomfegyver-üzlet során csúszik be a hiba, és kilenc nap marad arra, hogy megtalálja a megfelelő helyettest. Az idő rövidsége miatt nem sok választási lehetősége marad: a meggyilkolt Kevin helyett ikertestvérét, Jake-et kell betanítani, és hatékony ügynököt faragni belőle. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy Jake nagyszájú, pitiáner bűnöző, aki seftelésből éldegél, és fogalma sincs, hogyan kell viselkednie egy beépített ügynöknek. Persze ebből rengeteg komikus helyzet adódik, miközben a tét nem csekély.

A Rossz társaság alapjában véve nem nagyon különbözik a többi hasonszőrű akcióvígjátéktól (néhány helyzet és megoldás ismerősnek is tűnhet), Anthony Hopkins (Oakes) és Chris Rock (Jake) játéka azonban átsegíti a döcögősebb jeleneteken. A két híres, ellentétes karakterű, más eszközökkel dolgozó színészt nem kevésbé híres rendező, Joel Schumacher (Mindörökké Batman, Összeomlás, Ha ölni kell, Hibátlanok) instruálta. A másik nagyágyú a producer Jerry Bruckheimer volt, akinek a filmjei eddig több mint 12 milliárd dollárt hoztak világszerte. A Rossz társaság valószínűleg nem lesz akkora kassszasiker, mint Bruckheimer korábbi filmjei, a Top Gun vagy a Con Air, de egyszer azért be lehet fizetni rá.

Rossz társaság – Bad Company, 2002. Színes, amerikai film, 116 perc. Rendező: Joel Schumacher, operatőr: Dariusz Wolski. Főszereplők: Anthony Hopkins, Chris Rock, Matthew Marsh. Forgalmazza az InterCom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik