Belföld

Új pénztárkezelő megoldás az LLP Budapest Kft.-től; A PettyCash bármilyen ERP-rendszerhez illeszthető

PettyCash néven új pénztárkezelő rendszert fejlesztett ki az LLP Budapest Kft.

A PettyCash a vállalati készpénzkezeléssel és az alkalmazotti előlegek elszámolásával járó mindennapos feladatok elvégzését egyszerűsíti le és könnyíti meg. A rendszer előnye, hogy nem feltételez mélyebb könyvelési ismereteket, és rendkívüli rugalmasságának köszönhetően bármilyen fejlesztésű költségelszámoló vagy vállalatirányítási rendszerhez (ERP) illeszthető. A megoldás kifejlesztése során az LLP magyar és nemzetközi cégek készpénzkezelési szabályzatait és pénztári gyakorlatát ötvözte saját fejlesztési tapasztalataival. A rendszert elsőként az LLP Budapest egyik ügyfelénél, a KPMG Hungária Kft. pénzügyi osztályán vezették be.

A vállalatirányítási rendszereket használó cégek számára ma már kritikus választási szempont, hogy az ún. standard megoldások mennyire adoptálhatók rugalmasan az adott ország jogszabályaihoz, bevett üzleti elvárásaihoz, illetve, hogy milyen kiegészítéseket igényel azok használata és van-e kapacitás azok kifejlesztésére. Az ERP rendszer nagyságához képest apró, mégis kritikus alkalmazások lehetnek például a pénztárkezelő, vagy a banki átutalást segítő rendszerek. A világszerte több mint 18000 szervezet által használt SunSystems vállalatirányítási rendszer kelet-európai forgalmazója, az LLP évek óta fejleszti ezeket a kiegészítő megoldásokat. A legújabb, PettyCash nevű pénztárkezelő rendszer fejlesztését a cég magyarországi munkatársai néhány hete fejezték be, s vezették be az egyik hazai SunSystems felhasználónál, a KPMG Hungária Kft-nél.

Az LLP 2001 végén kezdte el PettyCash, a SunSystems rendszerhez illesztett pénztárkezelő fejlesztését. A rendszer általánosan használható megoldásokat tartalmaz, megfelel a törvényi előírásoknak, használata pedig könnyen elsajátítható. A szoftver további fejlesztésekkel alkalmassá tehető webes felhasználói felület megvalósítására is, amellyel a cég munkatársai saját számítógépüknél ülve, a PettyCash segítségével készíthetik el költségelszámolásaikat. A PettyCash használatával kiküszöbölhetők a munkafolyamatok során gyakorta fellépő apró, mégis kritikus hibázási lehetőségek.

“A PettyCash bármilyen külső vagy belső fejlesztésű költségelszámoló vagy ERP rendszerhez illeszthető, és jelenleg Windows alatt működő MS-SQL, Oracle, ISAM alapú, illetve Unix alatt futó SunSystems rendszerekhez használható. Megfelel a magyar számviteli előírásoknak, de emellett a nemzetközi piacon is bevezethető” – mondta Gajdos Attila, az LLP Budapest Kft. SunSystems tanácsadója, a fejlesztési projekt vezetője.

A program alkalmazása rendkívül egyszerű, mert a felhasználók részéről nem feltételez mélyebb könyvelési ismereteket, a felvitt számlák és banki bizonylatok kontírozása pedig előre elkészített könyvelési sablonok alapján történik. A PettyCash által elkészített bizonylatok és listák tervezése akár Microsoft Excellel is elvégezhető, a kész listák megjelenítése pedig bármilyen webböngésző programmal történhet.

“A PettyCash költségelszámoló funkciója olyan esetekben segít például, amikor munkatársaink dollárban kiadott előlegekkel úgy számolnak el, hogy angol fontot és eurót hoznak vissza, majd az esetleges tartozásukat forintban rendezik. A rendszer ilyenkor automatikusan megállapítja a visszafizetendő összeget, amelyet a munkatárs készpénzben rendezhet, vagy levonathatja a munkabéréből is.” – számol be egy fontos funkcióról Szilvásy Hanna, a KPMG Hungária Kft. főkönyvelője.

Az LLP Csoportról:

Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepel a SunSystems ERP megoldása, a Pivotal CRM rendszere, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Fourth Shift termelésirányító megoldása, illetve az Ariba B2B elektronikus beszerzési rendszere. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában, Varsóban és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a Johnson & Johnson, a Mirato, a Roche, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk:

LLP Budapest Kft. – Paul Brigitta
Tel.: 412-2400, Fax: 412-2401
E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com
Web: www.llpgroup.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik