Belföld

Vízimentő oktatás gyerekeknek először a Coca-Cola Beach House-on

Budapest, 2002. június 27. A Coca-Cola Beach House-on eddig 75 gyermek vett részt a Magyar- Élet és Vízimentő Szövetség szakemberei által tartott vízimentő tanfolyamon. Az egész napos kurzus végén mindenki a szövetség által hitelesített oklevelet kapott.

A Coca-Cola Beach House-on iskolai csoportok első ízben vehettek részt vízimentő oktatáson. A Magyar- Élet és Vízimentő Szövetség szakemberei június 26-án a zákányi Zrínyi Miklós általános iskolából 30 diáknak, június 27-én a XVIII. kerületi Napközistáborból 45 gyermeknek tartottak egész napos tanfolyamot. A gyerekek a medencében és a Balatonban játékos keretek között megtanulták és begyakorolták a biztonságos vízi sportolás alapszabályait. A részt vevők úszástudásának felmérése után a tapasztalt vízimentők gyakorlati bemutatót tartottak, ezt követően a vizek veszélyeire hívták fel a figyelmet, a gyerekek Baywatch bójákkal, mentő tömlővel önmentési gyakorlatokat végeztek, a nap végén pedig a Balatonban játékos versenyben mérték össze frissen szerzett tudásukat. A legügyesebbek érmet kaptak, a tanfolyam végén pedig mindenki a Szövetség által hitelesített oklevéllel térhetett haza.

A Coca-Cola Magyarország fontosnak tartja a gyerekek biztonságát, ezért idén nyáron lehetőséget teremtett arra, hogy a szervezett gyerekcsoportok a Coca-Cola Beach House-on a játékon, a fürdőzésen és a napozáson kívül vízimentő oktatásban is részesüljenek. A Magyar- Élet és Vízimentő Szövetség a Coca-Cola Beach House-on még három alkalommal tart tanfolyamot iskolai csoportoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik