Belföld

Európai Uniós küldöttség a KÜRT-nél

A Külügyminisztérium szervezésében zajló, Magyarország csatlakozását elősegítő program keretében a múlt héten hazánkban járt Uniós küldöttség meglátogatta a KÜRT Rt.-t.

Az Európai Unió szakemberei és újságírói a világszinten is egyedülállónak számító adatmentési tevékenység mellett megismerkedtek a szintén nemzetközi érdeklődésre számot tartó Informatikai Biztonsági Technológiával (IBiT) és a KÜRT ezzel kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységével.

A Külügyminisztérium Európai Integrációs ügyekkel foglalkozó osztálya kutatás-fejlesztési területen tevékenykedők és újságírók számára szervezett 4 napos vendégeskedést Magyarországon. A küldöttségben számos uniós ország képviseltette magát: Németország, Ausztria, Franciaország, Olaszország, Görögország, Dánia, Írország, Spanyolország.

A többihez hasonlóan a KÜRT-nél tett látogatás célja az volt, hogy Magyarország pozitívumait, kevésbé ismert eredményeit eljuttassa az Uniós tagállamokba, és ezzel javítsa az országról kialakított képet valamint csatlakozási pozíciónkat.

A mostani küldöttség számos programban vett részt a négy nap alatt, ezek között volt egy sikeres, kutatás-fejlesztésben is maradandót alkotó hazai informatikai cég bemutatása. A Külügyminisztérium a KÜRT Computer Rendszerház Rt.-t kérte fel a küldöttség fogadására, itthon és külföldön elért eredményeinek bemutatására.

Június 8-án, szombaton délután a küldöttség a cég székházában megismerkedett a KÜRT Rt. világviszonylatban is egyedülálló adatmentési technológiájával és nemzetközi érdeklődést is kiváltó informatikai biztonsági módszertanával, az Informatikai Biztonsági Technológiával (IBiT). A vendégek összetétele miatt külön előadás foglalkozott a KÜRT kutatás-fejlesztési tevékenységével, ezen belül a Széchenyi-terv keretein belül tavaly, informatikai biztonsági témában elindított, 3 év futamidejű, fél milliárd forint költségvetésű projekttel.

A látogatókkal kialakult beszélgetés során szóba kerültek a csatlakozás kérdései is, továbbá ennek várható előnyei hazánkra és természetesen a KÜRT-re nézve.

###

A KÜRT Computer Rendszerház Rt. 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 13 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött. Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája révén Európa egyik vezető adatmentő cége, kiterjedt nemzetközi hálózattal és évi 2000 adatmentéssel.
Az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó rendszer, a professzionális kockázatmenedzsment és az ISACA-vizsgás auditorok révén ma a KÜRT a hazai informatikai biztonság területének is vezető szakértője.

###

További információkkal a KÜRT Rt. részéről Fabiányi Gábor marketing igazgató szolgál a gabor.fabianyi@kurt.hu címen vagy a (36-1) 228-5410-es telefonszámon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik