Belföld

Magyar tulajdonú kikötő az Adrián

Hazai befektetők tulajdonába került a dalmát tengerparton a tribunji jachtkikötő üzemeltetési joga.

Magyar tulajdonú kikötő az Adrián 1A hírről a Slobodna Dalmacija című spliti napilap számolt be hétvégi számában. Eszerint a Sibeniktől 15 kilométernyire nyugatra található városka kikötőjének koncesszióját a száz százalékban magyar tulajdonban levő Danuvius-Marina Kft. vásárolta meg. A horvát kormány követte a tengerészetügyi szaktanács ajánlását, amikor döntését meghozta – szólnak a kommentárok. A tanács szerint a magyarok adták be a legkedvezőbb ajánlatot.

Ismerje meg TribunjtHa többet szeretne megtudni a dalmát városkáról figyelmébe ajánljuk Tribunj angol nyelvű internetes oldalát!

Kattintson ide!

A szaktanács döntését hosszú huzavona előzte meg. A hét pályázó vállalat között egy 50 százalék horvát, 50 százalék olasz tőkéjű cég volt a legesélyesebb konkurens.

Kerekes László és Vitézy Tamás cégtulajdonosok horvát újságíróknak azt mondták, hogy több mint 5 millió eurós – átszámítva 1,2 milliárd forintos – beruházással európai normáknak megfelelő kikötőt alakítanak ki Tribunjban, ahol egy magyar étterem is lesz. Idén a kikötő szennyvíz-elevezetését és villanyhálózatát korszerűsítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik