Belföld

A papírfogyasztás viszonya a lappiaccal

24.hu
24.hu

2002. 04. 17. 10:08

A lappiac fejlődése a papírfogyasztás növekedési ütemén keresztül is prognosztizálható. Mérsékelt reményeket keltettek a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) közelmúltban rendezett konferenciáján az évi 15 millió tonna (mintegy 13,5 millió euró értékű) papírt előállító Stora Enso becslései. A 1998 és 2010 közötti időszakra az újságnyomó papírok felhasználásának mindössze 2 százalékos növekedésével számolnak, a színes magazinok fatartalmú papírjának termékcsoportjában pedig 4 százalékkal. Európában és az USA-ban 20 millió, Ázsiában 40 millió tonnával lesz nagyobb az igény, ami hosszabb távon a globális lappiac elmozdulásának irányát is jelezheti. [Világgazdaság]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.