Belföld

Ismét a világ élvonalában : a Compaq Magyarország sikeresen lezárta harmadik IP telefon projektjét a Nyíregyházi Főiskolán

Pálinkás József, oktatási miniszter ma ünnepélyes keretek között adta át a nyíregyházi Főiskola új informatikai rendszerét.

A 2002. februárjában befejeződött IP telefon bevezetési projekt, immáron a harmadik, Compaq által megvalósított rendszer Magyarországon. Ezzel a magyar leányvállalat ismételten rekordot állított fel a Compaq világban az újfajta, előremutató technológiák értékesítése, elterjesztése terén.

A rendszer kiépítése többek között IP telefonrendszer kialakítását, strukturált hálózat és gépterem építését, valamint BUILDOG intelligens épület-felügyeleti rendszer kialakítását foglalta magában.
A Főiskola új telefonközpontja egyszerre 5.000 készüléket lesz képes kezelni, melyből jelenleg 500 készülék telepítésére került sor. Ennek segítségével az iskola dolgozói belső hálózaton tudnak beszélni egymással, mely önmagában éves szinten mintegy 30 millió forintos megtakarítást jelent.

A Nyíregyházi Főiskola informatikai rekonstrukciója a számok és tények tükrében:

– 1.795 számítógépes végpont kiépítése,
– 960 végpont kiszolgálására alkalmas aktív eszköz szállítása,
– 500 darab IP telefon telepítése,
– 4 darab nagyteljesítményű Compaq ProLiant szerver üzembe helyezése,
– ALEPH 500 könyvtári rendszer migrációja, korlátlan adatbázis mérettel
– számítógép központ teljeskörű felújítása,
– NEPTUN 2000 egységes tanulmányi rendszer telepítése

A beruházás összköltsége közel 400 millió forintot tesz ki.

A COMPAQ – a Cisco arany fokozatú partnereként – ma Magyarország legnagyobb Cisco IP telefon rendszer szállítója, hiszen három felhasználónál a szállított és részben már telepített telefonkészülékek száma meghaladja az 1100 készüléket. Az első IP telefon projektet Magyarországon a Compaq valósította meg az UVA-Tervnél, és azóta még két intézményben, a Nyíregyházi Főiskolán és a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen működik hasonló technológia, szintén a Compaq jóvoltából.

Háttérinformációk a Compaqról
Az 1982-ben alakult Compaq Computer Corporation a vállalati technológiák és megoldások egyik legnagyobb szállítója a világon. A Compaq hardverek, szoftverek, megoldások és szolgáltatások – köztük ágazatvezető vállalati tárolási és számítástechnikai megoldások, üzletileg kritikus hibatűrő megoldások, kommunikációs termékek, valamint asztali és hordozható személyi számítógépek – tervezésével, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, amelyeket több mint 200 országban értékesít. A Compaq-ról és termékeiről bővebb információ található a http://www.compaq.com és http://www.compaq.hu címen.

További információ:
Mezriczky László laszlo.mezriczky@compaq.com
Tel: 458-4566

Flesch Dóra
dora.flesch@compaq.com
Tel: 458-5454

A technológiai fejlődés folyamatosan megújítja telekommunikációs világunkat, változatos eszközök és szolgáltatások révén. A kommunikációs módszerek együtt változnak a termékekkel, amelyek közül az IP (Internet Protokol) különösen fontos szerepet játszik, minthogy lehetővé teszi az integrált hang-, video- és adatátvitelt. Külön figyelmet érdemel, hogy a Compaq által bevezetett három IP telefon rendszerből kettő felsőoktatási intézménynél üzemel, ami jól jelzi az oktatási szféra nyitottságát a modern technológiák iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik