Belföld

Sikeres évet tudhat maga mögött a Noreg Kft.

A Noreg Kft., a magyar informatikai biztonsági piac egyik meghatározó szereplője, sajtótájékoztatón ismertette a cég 2001-es üzleti évének eredményeit.

A Noreg Kft. az elmúlt évben – a hazai piac ismert nehézségei ellenére – a tőle megszokott módon, biztosan teljesítette üzleti terveit. A 2001. esztendő komoly sikereket hozott a Noreg Kft. életében. A vállalat tevékenysége dinamikusan bővült, ismertsége mind belföldön, mind külfödön szélesedett. Sikeres partneri kapcsolatokat alakított ki a hazai informatikai cégek nagyjaival (pl.: Compaq-kal, Sun-nal stb). Jelentős mértékben bővítette szakembergárdáját, melynek segítségével új piaci területekre tudott bejutni (pl.: tanácsadás, audit). Több sikeres külföldi és belföldi projekt is jellemzi a Noreg Kft. tavalyi évét, melyek közül kiemelkedik a Giro-ban végrehajtott PKI-bevezetés.

A növekedés az elmúlt években folytatott erős, ügyfélközpontú stratégiának köszönhető, mely a biztonságos hálózati kommunikációra, a biztonságtechnikai auditra, tanácsadásra, a hozzáférés védelemre, rejtjelezésre, valamint az elektronikus aláírás hitelesítési megoldásokra, és az oktatásra fókuszált.

Az elmúlt év elején kitűzött stratégia jónak bizonyult és ennek megfelelően hozta az eredményeket. Az éves eredmény pozitív előjelű, a cég árbevétele az idén elérte a 320 millió Forintot.

A tavalyi év során – a 2000-es eredményei alapján – a Noreg első helyezést ért el az európai ISS viszonteladók táborában elnyerve a “Legdinamikusabban fejlődő ISS képviselet az Európa, Közel-Kelet, Afrika régióban” címet. Együttműködésük eredményeképpen a Noreg 2001. januárjától az ISS hivatalos közép-európai oktatóközpontjává vált.

A számos sikeres hazai projekt közül kiemelkedik a rekordidő alatt, csupán 2 és fél hónap alatt kialakított GIRO PKI infrastruktúra. A mintegy 300 millió forintos beruházást igénylő rendszer infrastruktúrájának kiépítését a Montana Rt. és a Noreg Kft. szakemberei Sun-platformon, Compaq – hardverkörnyezetben valósították meg.

Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója a következők szerint kommentálta az eredményeket: “A cég 2001-es piaci szereplésével elégedettek vagyunk, az elvárásoknak megfelelően teljesítettünk. Büszkék vagyunk eredményeinkre és 2002-ben is arra törekszünk majd, hogy korszerű, biztonságos szoftveres megoldásokkal és szolgáltatásokkal lássuk el ügyfeleinket mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacon.”

Céginformáció: Noreg Információvédelmi Kft.

A Noreg Kft. 1998 óta van jelen a hazai információvédelmi piacon. A cég 1999. október 1.-je óta a Montana Rt. leányvállalataként működik. 2001. május 1-től a Montana Rt. teljes információvédelmi divíziója is a Noreg Kft.-ben folytatja munkáját, így a Noreg immár teljes körű információvédelmi szolgáltatást nyújt ügyfelei részére. A sérülékenység vizsgálat és behatolás detektálás mellett a biztonságos hálózati kommunikáció a hozzáférés védelem és a rejtjelezés valamint az elektronikus aláírás hitelesítési megoldások is felkerültek a cég szolgáltatási palettájára. A cég árbevétele 2000-ben 180 millió forint volt. A Noreg Kft. létszáma 2001-ben 6-ról 17 főre bővült. A cég 2001-re tervezett árbevétele meghaladja a 300 millió forintot. A Noreg Kft. 1998-ban szerezte meg az ISS (Internet Security Systems) Solution Partner minősítését, mely azóta is az egyetlen ilyen minősítés a magyar piacon. 1999-ben második, 2000-es eredményei alapján pedig a Noreg Kft. első helyezést ért el az európai ISS viszonteladók táborában és nyerte el a “Legdinamikusabban fejlődő ISS képviselet az Európa, Közel-Kelet, Afrika régióban” címet.

Noreg Információvédelmi Kft.
1023 Budapest, Bécsi út 13.
Internet: http://www.noreg.hu

Céginformáció: Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt.
A Montana Csoport 1989 óta van jelen a hazai és a nyugat-európai informatikai piacon. Konszolidált forgalma 2000-ben meghaladta a 8 milliárd forintot. Az elsősorban a hazai piacon tevékenykedő Montana Rt. budapesti és szegedi telephelyén 140 főt, leányvállalata, az információvédelmi megoldásokkal foglalkozó Noreg Kft. 17 főt foglalkoztat. A szoftverexporttal foglalkozó müncheni Montana GmbH-ban több mint 40 szoftverfejlesztő munkatárs dolgozik különböző fejlesztési projekteken Nyugat-Európa számos nagyvállalatánál. E projektek egy része a megbízó telephelyén, avagy igény szerint a Montana fejlesztőbázisáról off-shore fejlesztés keretében történik. A cégcsoport további ügyfelei közé tartoznak magyarországi közép- és nagyvállalatok, valamint az államigazgatás számos intézménye. 1997 óta a Montana Rt. a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága által kiírt pályázat alapján a kormányzat és a közigazgatási intézmények hivatalos szállítója.

Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt.
1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13.
Internet: http://www.montana.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik