Belföld

800*600 – Inertia Visual Culture 2001

Több, mint fél éves előkészítő munka után az Inertia online web design magazin (www.inertia.hu) gondozásában megjelent a 800*600 című művészeti kiadvány, amely 208 színes oldalon mutatja be napjaink legtehetségesebb fiatal számítógépes grafikusainak és fotósainak munkáit.

A hazánkban és külföldön is egyedülálló nemzetközi évkönyvben több, mint száz, köztük jónéhány magyar művész alkotásait tekinthetjük meg. A kiadvány hűen tükrözi a 2001-es év kísérleti vizuális irányzatait, erről többek között olyan neves cégek munkatársai gondoskodnak, mint a svájci Büro Destruct, a több országban is jelen levő óriás reklámügynökség, az Attik, az angliai és amerikai székhelyű Kioken és a minden évben rengeteg internetes díjat besöprő Juxt Interactive. A könyv célja, hogy a magyar internetes alkotóközösséget bekapcsolja a nemzetközi vérkeringésbe, és ezzel együtt a hazai olvasóközönség számára közelebb hozza ezeket az itthon egyelőre elég ismeretlen modern képi irányzatokat.

A könyv két hazai webfejlesztő cég, a Dream Interactive (http://www.dream.hu) és a Webdawg Projects (http://www.webdawgprojects.com) összefogásával készült. A kiadvány szerkesztője Hamza Péter, aki amellett hogy a Debreceni Egyetemen tanul, a Dream Interactive művészeti vezetője, és rengeteg sikeres internetes projektben vett már részt. A projekt lebonyolítását Görgényi Péter szervezte, aki saját cégében, a Webdawg Projectsben a fejlesztésekért felelős.

Az Inertia:

Az Inertia (http://www.inertia.hu) a magyarországi web designerek közösségének nonprofit alapon működő online oldala, napi frissítésű rövid hírekkel, fórummal, álláshirdetésekkel, linkekkel és rendszeresen megrendezett grafikai versenyekkel. Az oldalt 2000 februárjában indították a Dream Interactive munkatársai, és nagyon rövid idő alatt kialakult körülötte egy aktív közösség. Jelenlegi főszerkesztői egyben a 800*600 kiadványt is realizáló Hamza Péter és Görgényi Péter.

Kapcsolat és további információ:
Hamza Péter
hp@dream.hu
06 (20) 337-4297

A könyv hivatalos oldala:
http://album.d2.hu
(ez az angol verzió, a magyar készül)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik