Belföld

A magyar TNT támogatja az UNICEF-et

Az EU lejárt aprópénzeinek összegyűjtését segítik a TNT futárai.

Az ENSZ gyermeksegélyezési intézményét, az UNICEF-et támogatja nemrégiben indult akciójával a legnagyobb magyar expressz-szállító vállalat, a TNT Express Worldwide Hungary Kft. A narancssárga furgonjairól jól ismert cég futárai a héten háromezer gyűjtőzacskót visznek ki ügyfeleikhez, hogy abba gyűjtsék össze az érvénytelenné vált, de még beváltható nyugat-európai aprópénzeket.

A TNT az UNICEF “Apró az aprókért” kampányához csatlakozott, amelynek keretében eddig kereskedelmi bankok, iskolák és a posta mintegy 3 tonnányi aprópénzt gyűjtött össze. Ezek beváltási értékét az UNICEF programjain keresztül teljes egészében gyermeksegélyezési programokra fordítják.

A TNT futárai február 6-tól minden egyes partnerüknek kiviszik a gyűjtőzacskókat. “A magunk sajátos eszközével, az egész országra kiterjedő szállítási hálózatunkkal támogatjuk az akciót, amely így futáraink közreműködésével a gyűjtés két héte alatt több ezer magyarországi vállalathoz jut el. Számításaink szerint így kb. 100 ezer dolgozó szerezhet közvetlenül is tudomást erről a nemes ügyről, s a bankfiókok helyett közvetlenül munkahelyükön adhatják le a forgalomból kivont EU-érméket” – mondja ifj. Járosi Márton vezérigazgató.

Az aprópénzzel a vállalatok illetve dolgozóik az UNICEF Magyar Bizottságán keresztül elsősorban gyermekintézményeket támogatnak. A feleslegessé vált érmék beváltásából származó nettó bevételt fele-fele arányban magyarországi illetve nemzetközi gyermekprogramok támogatására fordítják.

—-
A TNT Express Worldwide Hungary Kft. a magyarországi expressz szállítási piac vezető vállalata. Az amszterdami tőzsdén jegyzett TPG-csoporthoz tartozó cég a legnagyobb piaci részesedést mondhatja magáénak az időérzékeny küldemények továbbításának területén. A TPG-csoport a holland posta és a korábbi TNT egyesülésével jött létre, s három üzletágban: a postai, az expressz szállítási és a logisztikai piacon tevékenykedik. A TPG-hez tartozó expressz szállító vállalatok az elmúlt évben közel 193 millió küldeményt továbbítottak. A cégcsoport 61 repülőgépet és 19 ezer közúti járművet üzemeltet, amelyek világszerte 840 elosztó- és átrakóközpont érintésével juttatják célba a küldeményeket.

További információk:
ifj. Járosi Márton, TNT Express Worldwide Hungary Kft.
tel.: (1) 431 3161

Náray Vilmos, Live PR-ügynökség
tel.: (1) 225 7835

Ajánlott videó

Olvasói sztorik