Belföld

A Deloitte Touche Tohmatsu bejelenti a Deloitte Consulting különválását

A Deloitte Touche Tohmatsu - az egyik vezető globális szakmai szolgáltató cég - ma bejelentette, hogy külön kíván válni a Deloitte Consultingtól, ily módon lehetővé téve az audit ügyfelek számára, hogy továbbra is kihasználják a Deloitte Consulting tehetségét és szakértelmét, anélkül, hogy veszélybe kerülne a könyvvizsgálói függetlenség.

James E. Copeland, Jr., a Deloitte Touche Tohmatsu vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy “számos ügyfelünk támaszkodik a Deloitte Consulting szakértelmére különféle üzleti problémák megoldása során. Nem hozhatjuk ügyfeleinket olyan kényszerhelyzetbe, hogy választaniuk kelljen a világ legjobb könyvvizsgálóival való együttműködés és a Deloitte Consulting világszínvonalú szakembereinek támogatása között.
“Nagyon nehezen hoztuk meg ezt a döntést” – tette hozzá Copeland úr. Hiszem, hogy – legalábbis cégünk esetében – a függetlenség kérdése, mind a könyvvizsgálat mind pedig a tanácsadás szempontjából, csak a látszatra vonatkozik. Mindazonáltal, a jelen piaci környezetben nem tehetjük ki ügyfeleinket mindazon esetleges kritikáknak, amelyek a könyvvizsgáló cégek által nyújtható szolgáltatások megítélésével kapcsolatos problémákból erednek.”

Doug McCracken, a Deloitte Consulting vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy “Teljes mértékben átérezzük azokat a függetlenségre vonatkozó kényes kérdéseket, amelyekkel számos ügyfelünk szembekerült az utóbbi időben. Ezért döntöttünk a szétválás mellett, hogy ügyfeleink továbbra is élvezhessék az általunk nyújtott szolgáltatások teljes körét.”

A könyvvizsgálói függetlenség nyilvános megítélésének javítása érdekében tett további erőfeszítésként a Deloitte azt is bejelentette, hogy a jövőben könyvvizsgálati ügyfeleitől nem fogad el a belső ellenőrzés ellátására irányuló megbízást outsourcing keretében.

Copeland úr hangsúlyozta: A Deloitte Touche Tohmatsu változatlanul meg van győződve arról, hogy a nagy és komplex vállalatok könyvvizsgálatához olyan szakembercsoportra van szükség, melynek tagjai a számviteli és könyvvizsgálati szakértelem mellett szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek például az információtechnológia és biztonság, a biztosításmatematika, a tőkepiaci tranzakciók és az adózás területén. A Deloitte Consulting leválasztására vonatkozó döntésünk nem gátol minket abban, hogy ügyfeleinket továbbra is olyan munkacsoportokkal szolgáljuk ki, melyek rendelkeznek a szükséges szakértelemmel és szakmai tapasztalattal, hogy ugyanolyan magas minőségű könyvvizsgálati szolgáltatásokat nyújtsunk, mint korábban.”

A Deloitte Touche Tohmatsu (http://www.deloitte.com) a világ egyik vezető szakmai szolgáltató szervezete, ami világszínvonalú könyvvizsgálati és számviteli, adó- és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt. 140 országban több mint 95,000 munkatársa szolgálja ki a világ legnagyobb vállalatainak közel egynegyedét, valamint a nemzeti nagyvállalatokat, közintézményeket és a sikeres, gyorsan növekvő fiatal vállalkozásokat
A teljes földrajzi lefedettségen túl a Deloitte Touche Tohmatsu a világon mindenütt egyárant kiemelkedő mélyreható iparági ismereteket kínál úgyfeleinek. Nemzetközi tapasztalatokkal bíró szakemberekből álló integrált munkacsapatai felkészülten kezelik a jelen globalizáció, e-kereskedelem és hálózati gazdaság nyújtotta kihívásait. Célunk, hogy segítsük ügyfeleinket és munkatársainkat kimagasló eredmények elérésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik