Belföld

Infrastruktúra-menedzsment megoldások a Synergontól

A Synergon Informatika Rt. és a Peregrine Systems tavasszal kötött stratégiai megállapodása már több sikeres projekt is eredményezett. Az ISC-Hungária Informatika Kft. informatikai outsourcing szolgáltató tevékenységét támogató új helpdesk-jének bevezetése nemrég zárult, sikeresen folynak továbbá a Deloitte&Touche Central Europe eszközgazdálkodási és a Budapest Bank változáskezelési projektjei.

A Synergon új üzletfejlesztési tevékenysége, a Peregrine Systems rendszereire épülő infrastruktúra-menedzsment megoldáscsomagjának piaci bevezetése, az iparági átlagnál rövidebb idő alatt történt. Az elsősorban üzemeltetés-menedzsment és eszközgazdálkodási folyamatokat támogató csomagok a teljes életciklus menedzsment víziójával töltik be a pénzügy-számviteli fókuszú vállalatirányítási rendszerek és technológiai szemléletű hálózatmenedzsment rendszerek közötti rést.

“Az ISC-Hungária Informatika Kft. IT outsourcing szállító, ezért kiemelten fontos terület a helpdesk. A Peregrine rendszere kiválóan illeszkedik az általunk és az ügyfeleink által használt informatikai környezethez, és kitűnően támogatja üzemeltetési folyamatainkat is” – emelte ki Nyúl Gábor az ISC Hungária Informatika Kft. IT üzemeltetési divízió vezetője.

“A Peregrine infrastruktúra-menedzsment megoldásainak piaci bevezetési idejének lerövidülését az okozta, hogy a piacnak nagy igénye volt az ilyen megoldásokra, de magyarországi viszonylatban ezidáig nem volt megfelelő megoldás. A Peregrine termékeinek sikere azt is mutatja, hogy a hazai cégek egyre értékesebbnek tartják a vállalati vagyonban az informatikai rendszert és egyre nagyobb érték annak gazdaságos működtetése.” – mondta el Cseh Balázs, a Synergon üzletfejlesztési igazgatója.

Az eddig elért eredményeken túl, a Synergon, a Peregrine munkatársaival közösen, számos ügyfélnek nyújtott konzultációt az infrastruktúra-menedzsment és a teljes életciklus menedzsment üzleti alkalmazási lehetőségeivel kapcsolatosban, melyek eredményeképpen több új bevezetési projekt várható az elkövetkezendő évben.

Céginformáció
Peregrine Systems
Az 1981-ben alapított Peregrine Systems ma már a világ legnagyobb szoftvercégei közé tartozik. A Peregrine olyan megoldásokkal támogatja a vállalatokat, amelyek kiküszöbölik az infrastruktúra kezelésével kapcsolatos súrlódási pontokat, növelik az alkalmazotti önállóságot, és lehetővé teszik az együttműködésen alapuló elektronikus kereskedelmet. A Peregrine Infrastruktúra-menedzsment Csoportja (IMG) megoldásokat nyújt a vállalat eszközeinek kezelésére azok teljes élettartamára, az IT eszközöktől a ingatlanokon keresztül az ismereteken és szaktudáson alapuló szellemi javakig. A Peregrine informatikai megoldásai, a ServiceCenter, valamint a közelmúltban felvásárolt Tivoli ServiceDesk és Remedy révén domináns szerepet tölt be az IT szolgáltatás-menedzsment alkalmazások területén. A Peregrine E-kereskedelmi Csoportja (EMG) e-business megoldások – B2B kapcsolat-kezelés – forgalmazásával foglalkozik, amely a Peregrine Get2ConnectSM világméretű kereskedelmi hálózatát felhasználva szoftver-termékek és menedzselt Internetes szolgáltatások teljes skáláját kínálja. A Peregrine EMG minden munkanapon közel 1,2 millió e-kereskedelmi tranzakció, évente 280 milliárd USD értékű tranzakció feldolgozását végzi. Amennyiben többet szeretne megtudni a Peregrine-ről, keresse fel a http://www.peregrine.com oldalt.

Synergon Informatika Rt.
A Synergon Informatika Rt. vezető hazai megoldásszállító-vállalkozás, saját tőkéje meghaladja 7,5 milliárd forintot. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén és a londoni SEAQ elektronikus tőzsdén is jegyzik. A Synergon regionális terjeszkedése és tevékenysége megvalósítása érdekében 2000-ben többségi részesedést szerzett a cseh Infinity a.s. és horvát Span d.o.o. informatikai cégekben.
A Synergon megoldásszállítói tevékenységi körébe az informatikai rendszerintegráció tartozik. A rendszerintegrációt a különböző hardver rendszerek kialakításával, kommunikációs hálózatok tervezésével és kivitelezésével, szoftverfejlesztéssel és -tanácsadással, üzleti megoldások nyújtásával és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal és tanácsadással valósítja meg.

További információk:
Keszthelyi András, kommunikációs igazgató
Synergon Informatika Rt.
Tel.:399-5635
http://www.synergon.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik