Belföld

Újra kapható a SuSE Linux 7.3 – az átmeneti korlátozás megszűnt

Az átmeneti tiltás, melyet a müncheni regionális bíróság szabott ki a SuSELinux forgalmazására, azonnali hatállyal megszűnt. Ennek hatására a SuSE világszerte folytathatja a SuSE Linux 7.3 minimális időre megszakadt forgalmazását.

Az átmeneti tiltás a kieli székhelyű Crayon Vertriebs GmbH közbenjárására született, melynek okaként a cég Crayon márkanevének jövőbeli elértéktelenedésének, illetve esetleges piacvesztésének megakadályozását jelölték meg. A sértett úgy vélte, hogy a márkanév védelmét sérti a Krayon névre hallgató képmanipuláló program, melyet a SuSE Linux 7.3 termék részeként reklámoznak. A két vállalat ma peren kívül megegyezett egymással. A sértett elállt szándékától, mely szerint kérelmezi a forgalmazás megtiltását, valamint a SuSE GmbH a Crayon márkanév után nem fizet licencdíjat.

A Krayon program része a KDE nevű nyílt forráskódú projektnek, mely egy mindenki számára könnyen használható grafikus munkakörnyezetet állít elő. A dolog érdekessége, hogy a Krayon nem része a SuSE Linux 7.3-nak; csupán a név szerepel a SuSE Linux indítómenüjében.

A SuSE Linux 7.3 magyar kiadása tehát továbbra is országszerte kapható az ország ismertebb
áruházaiban, könyvesboltjaiban, valamint a SuSE viszonteladóinál. A termék javasolt bruttó végfelhasználói ára 21.900 Ft, mely tartalmaz 7 CD-t, 5 kézikönyvet, valamint 90 nap ingyenes telepítési terméktámogatást. A termékről és a SuSE-ről továbbiak a http://www.suselinux.hu weboldalon találhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik