Belföld

Egymilliárd forint fölött az igazi Traubi

Szeptemberben meghaladta az 1 milliárd forintos forgalmat. A badacsonyi saszla szőlőből készült közkedvelt üdítőitalt 1971 óta gyártják Magyarországon.

Salamon Berkowitz, a Traubi elnöke elmondta, hogy a jó időjárásnak köszönhetően kedvező szüretre számítanak idén is a balatonvilágosi feldolgozóban, összesen mintegy 3000 tonnányi szőlőt dolgoznak fel. Felújították a szőlőpréseket, s több millió forintos beruházással nagykapacitású feldolgozó-gépsort vásároltak, ami naponta további 200 tonna szőlő feldolgozását teszi lehetővé. Külön figyelmet fordítanak az alapanyag minőségére, csak a hibátlan, érett, egészséges szőlőszemeket dolgozzák majd fel. A cég üzleti tervei elképzelései között szerepel, hogy a kellemes szőlőaromájú, magnéziumban gazdag balatonvilágosi italt, a nagy bevásárlóközpontokban is megtalálhassák a vásárlók. Ennek érdekében nagyszabású akciókat szerveznek a 30 éves születésnap rendezvényeihez kapcsolódóan. A Traubi születésnapjára Balatonvilágoson, a gyártó üzemben szüreti ünnepséget rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik