Belföld

Hilltop Neszmély – 11 arany és 5 ezüstérem a XXVII. Országos Borversenyen

A mai napon hirdették ki a XXVII. Országos Borverseny eredményeit a Budapest Hilton Szállodában. A Hilltop Neszmély Rt. borászat 11 arany- és 5 ezüstérmet, valamint az Országos Borverseny különdíját, a legeredményesebb nevezőnek járó vándordíját nyerte el.

A rangos hazai versenyre 2001-ben 719 mintát küldtek be, amelyeket egy 28 tagú zsűri bírált. A Hilltop Neszmély borászat szeptember 12-én veheti át a Magyar Termék Nagydíjat is, amelyet a Riverview Borcsaláddal nyert el. A tíz éves borászat fennállása alatt eddig közel 70 millió palack bort adott el.
Kamocsay Ákos, a Hilltop Neszmély borásza 11 arany, 5 ezüstérmet, valamint az Országos Borverseny különdíját, a legeredményesebb nevezőnek járó vándordíjat vehette át a XXVII. Országos Borversenyen. A 28 tagú zsűri az ország 22 borvidékéről 719 bormintát vizsgált, ebből 29 mintával a Hilltop Neszmély nevezett.
A borászatban több mint ötven féle bort készítenek, amelyekhez saját ültetvényekről szüretelt, valamint az ország 13 borvidékéről vásárolt legjobb minőségű szőlőt használnak. Az elmúlt tíz évben Hilltop Neszmély mintegy 70 millió palack bort állított elő, amelynek legnagyobb részét Nagy-Britanniában, kisebb részét Észak-Európában, Kanadában és Magyarországon értékesítették. Hazánkban évente több százezer Hilltop bor talál vevőkre a kereskedelemben és a vendéglátóiparban.
A Hilltop Neszmély Rt ebben az évben 30 százalékos árbevétel-növekedést tervez. Az első félév 15-20 százalékos növekedést mutat, amiben nagy szerepe van az angol piacra év elején bevezetett Riverview Borcsaládnak. A termékcsalád első két tagja a Tolnai Chardonnay – Szürkebarát 2000, valamint a Soproni Kékfrankos – Merlot 2000, amelyeket további üde izgalmas és fiatalos minőségi borok követnek majd. A Riverview Borcsalád 2001-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® elismerő címet, amelyet szeptember 12-én, 11 órakor a Hotel Stadionban vehetnek át a borászat képviselői Dr. Latorcai Jánostól, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnökétől. A Riverview fehérbora, Angliában a BBC Food and Drink kostóltatása alapján is első helyezést ért el.

További információ:
Weichinger Nóra
NetAktív Kommunikációs Ügynökség
Tel: 320-8192
e-mail: wnora@netaktiv.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik