Belföld

Könnyebben kezelhető vezeték nélküli hálózatok a 3Com új termékével

Mind több vállalat igényli a vezeték nélküli hálózati technológiát. A vállalatok olyan megoldásokat keresnek, amelyek könnyen használhatók és megkönnyítik a mobilitást kedvelő dolgozók életét.

A 3Com bejelentette, hogy a mai naptól forgalomba hozza 11 Mbps sebességű Wireless LAN Access Point 6000 termékét, amely minden eddigi megoldásnál költségkímélőbb és egyszerűbb módon teszi lehetővé vezeték nélküli helyi hálózatok létesítését és üzemeltetését. A 3Com 11 Mbps sebességű Wireless LAN PC kártyával és az azon levő XJACKŽ antennával kombinálható, Wi-Fi tanúsítással rendelkező Wireless LAN Access Point 6000 minden eddiginél egyszerűbben telepíthető, felügyelhető és sokkal biztonságosabb.
Az új hozzáférési pont számos új szolgáltatást kínál. Közülük a legfontosabbak a következők:

* 60 másodperc alatt üzemkész – Csak a vezetékes LAN hálózat kapcsoló vagy hub egységével kell összekapcsolni, és be kell dugni a konnektorba. Ezt követően a Wireless LAN Access Point 6000 minden kezelői beavatkozás nélkül beállítja magát, hogy felismerjék és használni tudják a vezeték nélküli kliensek.
* Dinamikus kapcsolatbiztonság, a felhasználói név és jelszó hitelesítésével – a szokásos 40-bites Wired Equivalent Privacy (WEP) kulccsal ellentétben, amely minden felhasználóra nézve azonos és manuális módosítást igényel, az Access Point 6000 128-bites titkosító kulcsokkal védi a hálózatot az illetéktelenek ellen, mégpedig úgy, hogy minden felhasználónak saját kulcsot készít abban a bejelentkezés pillanatában. Az új hozzáférési pont emellett opcionális felhasználói név/jelszószolgáltatást is kínál, amely révén kisebb szervezetek is élni tudnak az eddig csak a nagyvállalati felhasználók számára elérhető RADIUS-alapú rendszerekben használthoz hasonló hitelesítési lehetőségekkel.
* A felhasználók automatikusan kapcsolódnak a hálózatra – A felhasználók nyugodtan barangolhatnak a hozzáférési pontok és IP hálózatok között, anélkül hogy új IP címet kellene kérniük, vagy ismerniük kellene a vezeték nélküli hálózat nevét (ESSID).
* Automatikusan a legjobb rádiócsatornát használja – Az Access Point 6000 automatikusan a bekapcsoláskor rendelkezésre álló legjobb minőségű rádiócsatornát választja ki.
* Távtáplálás az Ethernetről – Nem kell hálózati kábelt vezetni az Access Point 6000 egységekhez, s ezzel idő és jelentős költség takarítható meg. A fenti szolgáltatások révén a műszaki ismeretekkel nem rendelkező felhasználók is élvezni tudják a vezeték nélküli hálózat nyújtotta előnyöket, különösen a termelékenység növekedése és a teljes élettartamra vetített hálózatköltség csökkenése területén.
“A kisvállalatok és a nagyok számára egyaránt biztosítani tudjuk a pofonegyszerű, ám szolgáltatásaikban annál ütőképesebb vezetékes hálózatokat” – nyilatkozta Szabó Gábor, a 3Com kelet-európai marketing-igazgatója “A 3Com Wireless LAN Access Point 6000 termékével megvalósult vállalatunk és az ügyfelek álma – gyorsan kiépíthető, igen biztonságos és rugalmasan működő hálózat létesíthető olyan helyeken is, ahol nincs hálózati személyzet. A 3Com egyszerű és biztonságos vezeték nélküli kapcsolatokat kínál, amelyekkel a dolgozók hatékonyabban és termelékenyebben dolgozhatnak, bárhol is tartózkodjanak.”
Kompatibilitás
A 3Com 11 Mbps Wireless LAN Access Point 6000 és az XJACK antennával felszerelt PC kártya Wi-Fi tanúsítással rendelkezik, tehát a vezeték nélküli hálózati termékek legszélesebb körével kompatibilis. További információk találhatók az alábbi honlapon: www.wi-fi.org.

A 3Com cégről
A 3Com könnyen használható termékeivel és megoldásaival az egyéni és vállalati felhasználók egyszerűbben érhetik el az információkat és szolgáltatásokat. A vállalat hozzáférési infrastruktúrákat és IP szolgáltatási platformokat is kínál szolgáltatók számára.

További információk találhatók a cég sajtóközpontjában: www.3com.com/pressbox.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik