Belföld

Új 3Com megoldások a jobb vállalati Internet-kihasználásért

A 3Com új, könnyen használható megoldásai gyorsabb, hatékonyabb és biztonságos internet-elérést nyújtanak. A 3Com egyik legfőbb célja, hogy a vállalatoknak méretüktől függetlenül funkciógazdag, könnyen használható hálózati termékeket nyújtson. Ennek jegyében a 3Com az internetes kommunikáció olyan új, innovatív termékeit jelentette be, amelyek 20 percen belül telepíthetők a meglévő hálózatokon. Az új termékek javítják az internet-elérést, csökkentik a csatlakozási és használati költségeket, javítják a teljesítményt és elősegítik a vállalati hálózatok nagyobb rendelkezésre állását. A 3Com új web alapú megoldásai közé tartozik a SuperStack 3 Webcache és a SuperStack 3 Server Load Balancer termékcsalád, valamint új szoftververzió a SuperStack 3 Firewall tűzfalhoz.

“Ezek a megoldások elégedettebbé teszik a felhasználókat és fokozzák a hálózati teljesítményt. Gyorsabban jelenítik meg a weboldalakat és növelik a szerverek rendelkezésre állását. Egyetlen más vállalat sem nyújtja ezt a funkcionalitást ilyen egyszerűen kezelhetően és ilyen elérhető áron” – jelentette ki Lehner Tamás, a 3Com Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. “Az iparban elsőként mi tesszük lehetővé a 20 percen belüli telepítést.”

Az új web alapú megoldásokat hosszú éveken át fejlesztették. Ennek a munkának a gyümölcsei a könnyen használható, új, gazdag webes funkcionalitást nyújtó, a vállalati ügyfelek szempontjából kedvező árfekvésű megoldások, amelyek lehetővé teszik a hálózatok tulajdonlási és üzemeltetési költségeinek csökkentését.

“Ezek a webes technológiák tetemes vállalati költségeket takaríthatnak meg, gyorsabbá teszik az információk elérését és növelik a hálózat rendelkezésre állását” – tette hozzá Szabó Gábor, cég kelet-európai marketingigazgatója. “Korábban az ilyen webes technológiák roppant bonyolultak és költségesek voltak, és ez számos informatikai vezetőt visszariasztott. Az új termékek elrejtik ezt a bonyolultságot és elérhető áron kaphatók, ezért bármilyen méretű vállalat számára alkalmasak.”

Az új webes megoldások optimalizálják a vállalatok internet-elérését

Az új SuperStack 3 Webcache a gyakran kért weboldalakat a helyi hálózaton (LAN-on) tárolja, tehát ezeket nem kell WAN-kapcsolaton keresztül ismételten lekérni az internetről. Az ügyfelek akár internetes WAN-sávszélességük 50%-át is megtakaríthatják. Ezen felül a Webcache gyorsabban is jeleníti meg a weboldalakat a felhasználók böngészőiben, mert a tartalom nem a lassabb WAN-kapcsolaton keresztül, hanem Ethernet-sebességgel a helyi hálózatról érkezik. A 3Com az infrastruktúra-szoftverek egyik vezető gyártójával és a hálózati gyorsító tárolás (caching) piacvezetőjével, az Inktomi céggel együttműködve beágyazta az Inktomi Traffic Server motort a 3Com termékébe.

Az új 3Com SuperStack 3 Server Load Balancer a hálózati forgalmat több szerver között osztja el. Ez biztosítja a maximális rendelkezésre állást, támogatja az elektronikus kereskedelmet, méretrugalmassá teszi a hálózatot és javítja annak teljesítményét. A Server Load Balancer a 4.7. rétegben történő alkalmazás-érzékeny kapcsolás révén drótsebességgel osztja szét a hálózati forgalmat.

A tavaly december óta kapható SuperStack 3 Firewall biztonságot nyújt a vállalatoknak a kalóztámadások ellen, és kiszűri a vállalat tevékenységéhez nem kapcsolódó vagy ízléstelen tartalmakat. Ezen felül költséghatékony módon lehet vele létrehozni virtuális magánhálózatokat (VPN), amelyekkel a távoli helyszínek csatlakoztathatók az interneten keresztül. A tűzfalszoftver 2.0 verziójának újdonságai közé tartozik többek között a nagy rendelkezésre állású redundáns (két rendszerből álló) konfiguráció támogatása és a telepítést gyorsító varázsló.

3Com új webes megoldásai egységes kezelőfelülettel rendelkeznek, a 3Com LAN-kapcsolója és hálózati telefóniai termékei pedig a SuperStack 3 termék elrendezését követik. A 3Com Network Supervisor hálózat-felügyeleti megoldással a hálózat többletköltség nélkül, egyszerűen és hatékonyan felügyelhető.

A webes megoldásokkal óriási előnyökhöz jutó vállalatok fajtái

A SuperStack 3 Webcache termékcsalád azoknak a vállalatoknak hozza a legtöbb előnyt, amelyek intenzíven használják az internetet vagy a web alapú alkalmazásokat, és ahol az alkalmazottak rendszeresen töltenek le weboldalakat. A felhasználók lehetnek egy központi helyen vagy a vállalat különböző telephelyein is akár. A nagyobb biztonságot és korszerű tartalomszűrést biztosító tűzfallal együtt használt Webcache ideális például olyan oktatási intézményeknek, amelyek internet-elérést nyújtanak hallgatóiknak.

A SuperStack 3 Server Load Balancer termékcsalád a szerverfarmokat vagy kritikus fontosságú vállalati alkalmazásokat használó vállalatok számára készült. Az alkalmazások rendszerbe állításának korszerű gyakorlatát követő vállalatok a nagyobb méretrugalmasság és rendelkezésre állás növelése érdekében több szervert használnak, amelyek teljesítményét korszerű terheléselosztással maximalizálják. A Server Load Balancer termékcsalád különösen előnyös azoknak a vállalatoknak, amelyek korszerű szerverkörnyezetet kívánnak megvalósítani.

A 3Com segíti a hálózat felmérését és a megvalósítást

A 3Com professzionális szolgáltatásokat nyújt a hálózati igények felméréséhez és funkciógazdag termékeinek sikeres bevezetéséhez. A felmérési szolgáltatások megállapítják és dokumentálják a hálózat gyengeségeit. A hálózattervezéstől a biztonsági tanácsadásig a 3Com szakemberei elemzik a hálózati megoldásokat, és az adott vállalat sajátos infrastruktúrájához és igényeihez legmegfelelőbb megoldást javasolják. Ezen felül a 3Com és értéknövelő partnerei számos implementációs szolgáltatást, többek között telepítés és projektvezetést kínálnak.
TERMÉKISMERTETŐ

A 3Com új megoldásaival a vállalatok jobban kihasználhatják az internet lehetőségeit

Az alábbiakban termékinformációkat olvashatnak az alábbi új 3Com-termékekről:

ˇ SuperStack 3 Webcache

ˇ SuperStack 3 Server Load Balancer

ˇ SuperStack 3 Firewall

3Com SuperStack 3 Webcache

A SuperStack 3 Webcache 1000 és SuperStack 3 Webcache 3000 gyorsítótár a gyakran kért weboldalakat a felhasználó helyi hálózatán tárolja, és ezáltal költséghatékony megoldást kínál a webböngészők teljesítményének jelentős növelésére. A megoldás egyúttal jelentősen, egyes esetekben akár 50%-kal is csökkenti a weben szükséges WAN-sávszélességet.

A Webcache 1000 korlátozott sávszélességű T1/E1 web-hozzáféréssel rendelkező, legfeljebb 300 fős vállalatok számára készült, amelyek fokozni kívánják a webböngészők teljesítményét és a web alapú vállalati alkalmazások hatékonyságát.

A Webcache 3000 ideális azoknak a vállalatoknak, amelyek nagyobb hibatűrést és jövőbeni bővíthetőséget kívánnak meg. Ez a moduláris rendszer több merevlemezes gyorsítótárat támogat, megkönnyítve a bővítést és a cserét.

Egyszerű használat és felügyelet

A SuperStack 3 Webcache web alapú varázslói megkönnyítik a telepítést és a konfigurálást. Az eszközszintű vezérléshez a SuperStack 3 Webcache beépített webes konfigurálást és felügyeletet is tartalmaz, ami még könnyebbé teszi a beállítást és a figyelést. Ezen felül a 3Com Network Supervisor lehetővé teszi a hálózat könnyű feltérképezését, figyelését és dokumentálását.

Nagy rendelkezésre állás és hibatűrés

A SuperStack 3 Webcache hibatűrő a gyorsítótárat alkotó merevlemez(ek) meghibásodásával szemben – a teljes futtató kód nem felejtő memóriában van tárolva. Szélsőségesen nagy terhelés esetén a SuperStack 3 Webcache intelligensen dönti el, mikor célszerűbb a helyi gyorsítótár lekérdezése helyett a kérést közvetlenül a webre küldeni. Ha egy meghajtó meghibásodik, a Webcache értesíti a rendszer-felügyelőt, és a forgalmat közvetlenül a webre irányítja át. Ha a több gyorsító merevlemezt használó Webcache 3000 egy meghatója meghibásodik, a többi elosztja maga között a terhelést.

SuperStack 3 Server Load Balancer

A SuperStack 3 Server Load Balancer több szerver között osztja el a hálózati forgalmat, biztosítva a maximális üzemképességet és a jobb hálózati teljesítményt. A SuperStack 3 Server Load Balancer maximálisan 1000, a SuperStack 3 Server Load Balancer Plus maximálisan 8000 egyidejű klienskapcsolatot támogat.

Rugalmasság és teljesítmény

A SuperStack 3 Server Load Balancer terheléselosztó algoritmusok és drótsebességű átvitel segítségével a terhelést több szerver között osztja el. Ezáltal csökkenti az alkalmazások válaszidejét és optimalizálja a teljesítményt. A SuperStack 3 Server Load Balancer eszközre a közvetlenül 12, közbenső kapcsolókon keresztül pedig akár 256 szerver csatlakoztatható. A SuperStack 3 Server Load Balancer lehetővé teszi a meglévő és az új szerverek együttes használatát és a szerverek számának lépésenkénti növelését. A szerverek operációs rendszerétől és architektúrájától függetlenül működő megoldás gyorsítja a szerverek válaszidejét és lehetővé teszi a meglévő szerverek jó kihasználását.

Egyszerű használat és felügyelet

A SuperStack 3 Server Load Balancer web alapú varázslói megkönnyítik a telepítést és a konfigurálást. Az eszközszintű vezérléshez a SuperStack 3 Server Load Balancer beépített webes konfigurálást és felügyeletet is tartalmaz, ami még könnyebbé teszi a beállítást és a figyelést. Ezenkívül a 3Com Network Supervisor lehetővé teszi a hálózat könnyű feltérképezését, figyelését és dokumentálását.

Nagy rendelkezésre állás és hibatűrés

A SuperStack 3 Server Load Balancer zökkenőmentesen kapcsol át a szerverek között és támogatja a redundáns terheléselosztó konfigurációkat, biztosítva a szerverek maximális rendelkezésre állását.

3Com SuperStack 3 Firewall

A 3Com SuperStack 3 Firewall tűzfala bármilyen méretű vállalat számára költséghatékony és rendkívül biztonságos tűzfalmegoldást biztosít. A állapotvezérelt csomagvizsgáló eljárásokat alkalmazó SuperStack 3 Firewall védelmet nyújt a bizalmas vállalati adatok külső behatolással történő ellopása, valamint a szolgáltatásokat túlterhelő Denial of Service támadások ellen. A SuperStack 3 Firewall termék része a költséghatékony távhozzáférést nyújtó virtuális magánhálózati (VPN) funkcionalitás is. Emellett a 3Com tűzfala webszűrést is lehetővé tesz. A vállalatok és iskolák internet-elérési irányelveket hozhatnak létre és érvényesíthetnek, amelyek révén figyelhetik vagy megakadályozhatják az obszcén weblapok látogatását.

Rugalmasság és teljesítmény

A nagy teljesítményű RISC processzor és a 10/100 Mb/s sebességű Ethernet-kapcsolat biztosítja a SuperStack 3 Firewall maximális teljesítményét. A beépített nagy teljesítményű VPN-gyorsító hardverrel ellátott SuperStack 3 Firewall tűzfallal a vállalatok könnyen, olcsón, és biztonságosan csatlakoztathatják irodáikat, távoli felhasználóikat és partnereiket a nyilvános interneten keresztül. A tűzfal nagy sávszélességű VPN-hozzáférést és több száz egyidejű felhasználót tesz lehetővé.

A SuperStack 3 Firewall védi a vállalati hálózatokat külső behatolás ellen, és gyárilag konfigurálva van a Denial of Service (DoS) típusú kalóztámadások, például Ping of Death, SYN, Flood, LAND Attack és IP spoofing ellen.

A SuperStack 3 Firewall beépített IP-hálózati címkonverziója (Network Address Translation, NAT) lehetővé teszi, hogy a vállalatok saját címeket használjanak, ami növeli a biztonságot és megkönnyíti a címkezelést. A SuperStack 3 Firewall ezen felül beépített DHCP szervert is tartalmaz, amely lehetővé teszi az IP-beállítások automatikus hozzárendelését.

A 2. verzió új jellemzői:
ˇ A nagy rendelkezésre állású (két együttműködő egységet használó) konfigurációk külön felár nélküli támogatása
ˇ web alapú telepítő varázsló
ˇ VPN csoportok képzése a kliensek gyorsabb telepítéséhez
ˇ Több alhálózat támogatása a VPN-en belül

Egyszerű használat és felügyelet

A SuperStack 3 Firewall beépített webes kezelőfelülete könnyű és biztonságos konfigurálást tesz lehetővé, és automatikusan értesíti a rendszeradminisztrátorokat, ha elérhetővé válik a tűzfal firmware új verziója. Ezen felül a 3Com Network Supervisor lehetővé teszi a hálózat könnyű feltérképezését, figyelését és dokumentálását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik