Belföld

Ericsson LMDS hálózat Spanyolországban

Az Ericsson munkába állította LMDS hálózatát a Banda 26 spanyol szolgáltató, a Jazztel Group leányvállalata részére. Az LMDS vezetéknélküli szélessávú elérési hálózat az Ericsson pont-multipont rendszerén, a MINI-LINKä BAS-on alapul. A hálózat már működik, nagy sebességű adat- és hangszolgáltatással szolgál ki kis és közepes vállalkozásokat Madridban és Barcelonában.

A spanyolországi LMDS hálózat kiépítése 2001 januárjában kezdődött, és azóta negyven próba ügyfelet kapcsoltak be a rendszerbe. Az Ericsson MINI-LINKtm BAS pont-multipont bázisállomások tipikusan 155 Mbit/s kapacitásra vannak konfigurálva, amelyet egy megközelítőleg 5 km sugarú körben, különböző szektorokban képes biztosítani. Egy szektoron belül bármely felhasználó előfizethet a 37 Mbit/s sebességig terjedő kapcsolatra, amely körülbelül tizenötször gyorsabb a hagyományos 2 Mbit/s bérelt vonalak kapacitásánál. Az Ericsson a gerinchálózathoz kapcsolódó MINI-LINKtm E pont-pont mikrohullámú linkeket is szállít.

Magyarországon a MINI-LINKtm BAS rendszer jelenleg rendelhető, de a hazai szabályozás következtében ez az eszközcsalád kereskedelmi forgalomba még nem helyezhető.

Az Ericsson folyamatos technológiai vezető szerepe révén formálja a mobil és széles sávú internetes kommunikáció jövőjét. Az Ericsson több mint 140 országban kínál innovatív megoldásokat, ezzel támogatva a világ leghatékonyabb kommunikációs vállalatainak létrehozását.

További információ található a következő címen: www.ericsson.com/press

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Ericsson Magyarország
Liptay Gabriella
Kommunikációs Igazgató
Tel.: (+36 1) 437 7134,
gabriella.liptay@eth.ericsson.se

A MINI-LINKtm-ről

A MINI-LINKtm segítségével az Ericsson tőkét kovácsol a mikrohullámú adatátvitel területén megszerzett világvezető pozíciójából – eddig több mint 350,000 egységet telepített több mint 100 országban. A pont-multipont MINI-LINKtm az Ericsson pont-pont mikrohullámú berendezésének továbbfejlesztése, amely a világ legmegbízhatóbb mikrohullámú rádiója (MTBF érték: 30 év). A MINI-LINKtm BAS (szélessávú elérési hálózat) olyan vezetéknélküli rendszer, amely egyesíti az Ericsson legújabb mikrohullámú rádiós technológiáját, az ATM és IP kompetenciát és termékeket. A MINI-LINKtm BAS moduláris felépítésének köszönhetően lépcsőzetesen bővíthető, ezáltal lehetővé téve a vállalkozások számára a “pay-as-you-grow” stratégia megvalósítását. Az Ericsson MINI-LINKtm termékcsaládjával a világpiac egyharmadát tudhatja magáénak, amely több mint kétszerese a legjelentősebb versenytárs piaci részesedésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik