Belföld

Együttműködési megállapodás a Nextra Hungary és az EnterNet között

A Nextra Hungary partneri együttműködést kötött az EnterNet 2001 Kft-vel. Ennek értelmében az EnterNet kimagasló minőségű nemzetközi sávszélességet vásárol a Nextrától, melynek fejében a jövőben az EnterNet biztosítja a Budapesten kívüli körzetekben a kapcsolt vonali Internet-szolgáltatást a Nextra2000 termékcsoport egyéni felhasználói számára.

“Ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös.” – hangsúlyozta Robert D. Line, a Nextra Hungary ügyvezető igazgatója. “Az együttműködésnek köszönhetően a Nextra a jövőben még inkább az üzleti előfizetőire összpontosíthat, az EnterNet pedig a Nextra kiváló minőségű gerinchálózatához, a Nextbone-hoz történő csatlakozással még magasabb szintű szolgáltatást tud nyújtani ügyfeleinek. Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt garantált bérelt vonali Internet-hozzáférési csomagjaink iránti kereslet és e termékeink előfizetői köre gyors ütemben bővült. Internet alapú telefon szolgáltatásunk, a Nextphone bevezetésével ez a folyamat még jobban felerősödött, ezért úgy döntöttünk, hogy erőforrásainkat a jövőben erre az üzleti szegmensre összpontosítjuk” – tette hozzá Robert Line.

A megállapodás eredményeként az EnterNet átvállalja a Budapesten kívüli piacok egyéni Nextra előfizetőinek kiszolgálását. A Nextra Hungary pedig nagy sávszélességű nemzetközi Internet-kapcsolatot biztosít az EnterNetnek saját gerinchálózatán, a Nextbone-on keresztül.

A Nextra érintett ügyfelei választhatnak, hogy az átállási időszakot követően át kívánnak-e térni a Nextra más szolgáltatási csomagjaira, vagy továbbra is fenntartják jelenlegi előfizetésüket, immár az EnterNet ügyfeleként. Az átállás során az ügyfelek semmiféle változást nem fognak tapasztalni a szolgáltatás minőségében és folyamatosságában. Az előfizetők egy kapcsolt vonali Internet-hozzáférést biztosító EnterNet tesztkártyát kapnak, ami lehetőséget nyújt számukra, hogy tapasztalataik alapján dönthessenek, csatlakoznak-e az EnterNet rendszeréhez.
Amennyiben az EnterNet szolgáltatásait választják, akkor azt augusztus 10-től a Nextra előfizetésükkel megegyező feltételekkel és előfizetési díjért vehetik igénybe. Az új EnterNet hozzáféréssel a Nextránál lévő e-mail cím is korlátozás nélkül használható 2003. február 1-ig.

A Nextra Magyarországon

A Nextra Hungary a nemzetközi Nextra Csoport, a Telenor – Norvégia piacvezető távközlési vállalata – internetes szolgáltató részlegének tagja. A legkorszerűbb internetes megoldások alkalmazásának, a hálózatközpontú tanácsadásnak és az egyedülálló alkalmazások kifejlesztésének köszönhetően a Nextra Hungary mára az Internet-szolgáltatók (ISP) újabb generációjának, a kommunikációs szolgáltatók (angol rövidítéssel: CSP) csoportjának tagjává vált.
A Nextra hazai hálózata 56 magyarországi városban biztosít nagysebességű Internet-hozzáférést üzleti előfizetőinek.

Az EnterNet

A 100%-os magyar tulajdonban lévő EnterNet 2000 februárjában alakult. A cég országos Internet szolgáltatást nyújt, mely helyi hívási telefontarifával érhető el az ország egész területén. Az EnterNet értékesítési hálózatának partnerei az ország négyszáz pontján állnak az ügyfelek rendelkezésére. A vállalat ügyfélszolgálata a hét minden napján napi 24 órán keresztül fogadja az ügyfelek hívását.
Elsők között nyújt ADSL hozzáférést üzleti és egyéni előfizetőinek is.

További információ:

Fekete József, üzletfejlesztési menedzser, Nextra Hungary
Tel.: (1) 4848 100
Email: jozsef.fekete@nextra.hu

Kapitány János, kereskedelmi igazgató, EnterNet
Tel.: (1) 412 2001
Email: janos.kapitany@enternet.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik