Belföld

Az amerikai TIME magazin elismerése a kiwwi-nek

A Time magazin június 25-i száma "A hét induló cége" ("Start-up of the week") rovatában méltatja a kiwwi nemzetközi távközlési- és Internet-szolgáltató cég eredményeit és kilátásait.

A mintegy 4 milliós példányszámban megjelenő hetilap ismerteti a cég tevékenységi körét (IP-alapú távközlési szolgáltatás és ingyenes Internet-hozzáférés) és üzleti stratégiáját. A cikk írója hangsúlyozza, hogy a kiwwi közvetlenül a távközlési liberalizáció előtt kezdte meg szolgáltatásait a közép- és kelet-európai térségben, így a később érkezőkkel szemben helyzeti előnnyel rendelkezik.
A múlt hónapban a Tornado Insider nevű amerikai befektetési szakfolyóirat is elismerte a kiwwi eredményeit és az idei év 25 legígéretesebb induló magánvállalkozása közé sorolta. A díjat megítélő döntőbizottságban olyan rangos cégek elemzői kaptak helyet, mint a Merril Lynch vagy a Gartner Group. A döntésben fontos szerepet játszott a kiwwi üzleti modelljének és vezetői gárdájának ígéretessége, valamint a megcélzott ügyfélkör és piac mérete.

A méltatások kapcsán Végvári Orsolya, a kiwwi magyarországi igazgatója elmondta, hogy a cég továbbra is a kezdeti dinamikával fejlődik: “Különösen IP-alapú távközlési szolgáltatásunk népszerű, mivel havi alapdíj – és infrastruktúra bérleti díj nélkül kínálunk versenyképes árú távközlési szolgáltatást kis- és középvállalatok számára. Ügyfeleink számára az is nagyon vonzó, hogy szolgáltatásunk igénybevételével nemcsak a külföldi hívások költségeiből faraghatnak le, hanem belföldi távolsági- és mobilhívásaik költségéből is”.

Cégismertető:
A kiwwi CEE Holding nemzetközi távközlési és Internet-szolgáltató 2000. június 6-án alakult Bécsben. A kiwwi CEE Holding tulajdonosai magán befektetők, a vezetőség. 2001. áprilisában a Dresdner Kleinwort Benson vezetésével újabb befektetők csatlakoztak a céghez.
A cég rekord időn belül kezdte meg IP-alapú távközlési- és ingyenes Internet-szolgáltatás nyújtását Közép-Európa távközlési liberalizáció előtt álló országaiban.

Magyarországon a kiwwi 2000. október 16. óta nyújt IP-alapú távközlési szolgáltatásokat kis- és középvállalatok számára ( “kiwwi Voice”), valamint 2000. december 1-jén Magyarországon elsőként indított ingyenes Internet-szolgáltatást (“kiwwi Net”). A kiwwi Voice telefonszolgáltatást jelenleg közel 2000 vállalkozás használja nemzetközi-, távolsági- és mobilhálózatokba irányuló hívásokra. A kiwwi Net ingyenes Internet-hozzáférésre fél év alatt 90 ezer felhasználó jelentkezett, túlnyomó részük a tizen- és huszonéves korosztályból.

További információ:
Kutas István
Eklektik Porter Novelli, tel: 453-2704

Ajánlott videó

Olvasói sztorik